Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkle



fredag 30. mai 2014

Gårsdagen......

var en nyyyydelig dag! Og bare det å ha fri samtidig, ja, det var deilig.

Og fridager er til for å bakes her hos meg, vet du.
Til lunch serverte jeg digre Sandwich i hjemmebakte urterundstykker.
Her måtte man gape høyt for å innta måltidet, og servietter var et must, kan jeg bare si.

De var litt grove, krydret med oregano og timian. Og på toppen fikk de hver sin osteskive, som blir knasende sprø, mmmmm......

Rundstykkene ble ganske høye, siden jeg satte dem tett før heving. Da vokser dem i høyden. Så er det bare å bryte av når man blir sulten.
Ja, det blir min lunch på jobb i dag.

Siden jeg var så godt igang, og siden været var så fint, slang jeg også sammen en bolledeig
De ble ikke perfekte, men du hvor godt de smakte alikevel......jeg fikk lagt i meg tre stk, og kjenner nesten at jeg er mett enda. Det gikk noen liter med kaffe går, for det er jo så godt til ferske boller.

Jeg fikk også rotet litt i jorden i går, og fikk ordnet litt med Lavendelplantene mine.
Dessuten blomstrer rosehekken vi har rundt terrassen, så fint nå.

Det har jo grodd så voldsomt den siste uken, at inngangen til terrassen var grodd igjen.
Derfor laget vi, les:mannen, en ny inngang, fra fellesområdet, som blir mye finere
Han lager en inngangstrapp med gammel stein og skifer, som vi har liggende siden den gang han la terrassen for to år siden. Den brukte vi ca 1000kr på, tenk det!

Med trang økonomi, blir man kreativ, og det blir faktisk finere enn om man skulle kjøpt alt ferdig.
All skiferen vi har, har vi fått av naboer her, som ville lage veranda i tre. 
Mursteinene har han funnet hist og her, og tatt med seg hjem. Ja, slik som Askeladden, vet du. Man vet jo aldri når man kan få brukt for det......!

Ha en fortsatt strålende dag!



15 kommentarer:

Miri Vandre blandt ege sa...

Åh hvor du forkæler familien og dig selv med lækkert bagværk :)

Strikkeheksen sa...

Uhm, Sylvia, dit indlæg emmer af glæde og overskud :-) Sikken en sandwich :-) Her hos os, har min mand lige bagt brød fra Claus Meyers bagebog - det brød har været 3 dage undervejs og der er kun brugt 5 g gær - alligevel hæver det og bliver så lækkert, så lækkert :-) Jeg elsker hjemmebagt brød, men det er ikke tit, jeg spiser det, fordi jeg altid tager på i vægt - så det er blevet en luksusting her i huset - men så nyder vi det så meget desto mere :-) Ha en dejlig dag - her er der fuldt solskin - igen! Og jeg har fri i dag, så heldig man kan være :-)

Rosehagen sa...

Åååååå du er bare fantastisk;) Ser jo bare helt vidunderlig ut;)
og jeg som ikke har spist frokost.....enda! Må finne frem frokosten og stabilisere blodsukkeret.
Det å bruke ulik stein og heller gir liv i hagen;) Liker det;)

Kos deg på jobb;)
Klem fra Ann-Mari

Rubia sa...

Nydelig bakst igjen! Og jeg som er så sulten nå. ;O)

Flott hage!

Flowermouse Design sa...

Rene bakeriet du driver!!! Nam!!! Hjemmebakt er det beste jeg vet!!! Har en loff det tar 4 timer å lage - og den er så saftig at den er helt himmelsk!!! Stilig at dere har samlet stein både her og der - mye finere og mer personlig!! God helg Sylvia!!!

Madame sa...

Din sandwich ser meget lækker ud, Sylvia - det er også lige noget for os :) Min mand er ved at bage grovbrød af speltmel. Hjemmebag er toppen! Så fint ser det ud med jeres nye indgang og de blomstrende roser.
Ønsker dig en fin-fin weekend!

Rita Follnes sa...

Deilig mat du lager, den ser så fristende ut. Fint å bake på fridager og kose seg. Synes det er veldig fint med slike hjemmegjorte greier som terassen deres. Mye koseligere.;-)

Tove G. sa...

Mye finere med stein, skifer og murstein Sylvia, dessuten er det mye mindre vedlikehold enn det er med treplatting. :-) For egen del er jeg møkk lei treplatting, og vurderer annet her når tiden er inne for fornying (les; får råd) ;-)

Ønsker deg en strålende helg :-) Klem ;-)

Barwitzki sa...

Mhhh herlig bakverk du har laget igjen Sylvia og fantastiske smørbrød. Lekker.
Vi var på jordbæråker/felt i dag og i morgen jeg vil bake kake med jordbær og fløtekrem.
Ha en riktig fin helg og klem til deg. Viola.

Fru Tunheim sa...

Nybakt gjærbakst...finnes nesten ikke noe bedre. Dog så har ikke jeg spist det på 2,5 år.

Helle sa...

Det høres ut som om du har fått overskuddet ditt tilbake? Jeg hører både livsglede og overskudd i innlegget ditt. Overskudd kommer kanskje sammen med sol, varme og lysere kvelder? Jeg merker i alle fall at de 3 tingene har en fantastisk innvirkning på mitt energinivå. :)

For noen rundstykker, - og boller.. her får jeg heller høre at vi aldri baker lenger, så familien din er godt vant.

Måtte smile litt når du skrev, "vi har lagt" - jeg gjør også det selv om det er mannen min som gjør alt grovarbeidet. - Men jeg sier også "vi planlegger" å dra på ferie til.., - mannen min aner knapt HVOR han skal eller NÅR...

Ja, mye kan gjøres med små eller begrensede midler, og resultatet blir som regel veldig bra. Vi bygget på der vi bodde tidligere på et budsjett som var mer enn snaut. - Men du verden så fint det ble. Fritt for designelementer, og dyre løsninger, men veldig personlig og hyggelig.

Sånn har vi vel det nå også. Pusset opp et gammelt hus på et ikke spesielt fett budsjett, og gjort nesten alt selv. (Kun snille svogere som har stilt opp noen helger.) Vi har som regel prioritert bruke det vi har ekstra på opplevelser, fremfor på materielle ting. Jeg vet ikke hva eller hvor mye mer en "Arne Jacobsen"-stol gir av hverdagslykke enn en stol fra IKEA? - De beste spisestuestolene vi har hatt kjøpte vi forresten på "loppis" til 100 kr stykke.

Nyt resten av helgen. :)

Lin sa...

Saa fint det ser ut. Miam de bollene.
Blir saaaaa sulten.

Sommertid sa...

Du er en ex baker ja, der merker man på de fine og fristende bakverk du serverer her, herlig !

og så flott det ble med egen komponert inngang til hagen.Bra jobba :)

Lisbeth sa...

Nå tror jeg jammen meg at du må sende meg oppskrift både på rundstykker og brød! Jeg blir sulten av å lese innleggene dine ;) Og mine oppskrifter er ikke så spennende som dine ser det ut til :D

BrittB sa...

Deilig nybakst fra deg! Det er kanskje ikke så mye igjen nå etter at helga godt og vel er over! ;) (I alle fall går bakevarene fort unna når det bakes her i huset :))
Så kreativt med ulik stein i hagegangen, flink han mannen din:)
Ha ei fin ny kreativ uke!