Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkle



torsdag 18. april 2013

Bakedag

I natt fikk jeg ikke sove stort, og halv 7 i dag morres stod jeg opp.
Det har vært frem og tilbake-dag, for Sophia skulle både på utplassering på vid.skole OG på Justin Bieber-konsert, og rekke begge deler.

Hun er i Oslo nå, og sist jeg snakket med henne, stod hun utenfor i kø..................
mens jeg satt og leste interiørblad og drakk kaffelattè
Neida, det har ikke vært noen "latedag" i dag, langtifra................men innimellom slagene, er det godt å få satt seg ned.
 
Jeg har baka mange mini-paier, for om ca 2 uker skal vi ha konfirmasjon. Og jeg skal lage alt selv.
Det ble noen av disse........rundt 50 stk, tror jeg. Ikke lett å holde tellingen når noen forsvinner inn i munnen underveis....kremt. Og vet du hva; de smelter i munn!

Ikke til å tro egentlig, for de er ikke for dem som går på diett. En kaloribombe, rett og slett.
Jeg har ingen oppskrift, for jeg mixer sammen det jeg har lyst på. Men som regel gjør jeg det samme.

I disse har jeg egg, helmelk, fløte, stekt bacon, rømme og raspet jarlsbergost. NAM NAM!
Så krydrer jeg litt med feks chili, hvitløk, muskat, og salt og pepper.
Paibunnen er rett og slett ferdigkjøpte butterdeigsplater som jeg kjevler ut, trykker ut sirkler med et krus, og fôrer muffinsformer (faste) med disse. Og så fyller jeg bare opp med eggstanden, der alt er blandet sammen i en bolle.
Steketiden er sånn ca 15 minutter midt i ovnen, på rundt 200 grader.

Mens jeg var så godt igang, satte jeg en loffdeig samtidig, og de ble nettopp ferdig stekt
Heller ingen oppskrift.......men disse er fyldige med smelta godt smør, helmelk , litt salt og litt sukker (bare prøv....) og et egg, så hever de seg ekstra.
Så laget jeg fint mønster på toppen av hver loff, strødde på litt mel for syns skyld. Før jeg satte dem i ovnen, ferdighevet,  penslet jeg litt med eplejuice. De hevet seg dobbelt i ovnen, ble digre.

Jeg har såååå lyst på en skive, men disse skal også fryses, og tas frem til konfirmasjonen. senere skal jeg lage Foccachia, og annet snadder. For det er Tapas vi skal servere den dagen.

Nå er det bare å vente på at Snuppa skal komme seg vel hjem i kveld.




15 kommentarer:

Megan sa...

Åh, det ser jo herlig ud. Jeg kan næsten dufte både brød og kager. Er sikker på, at din datter vil nyde duften, i samme sekund hun træder ind af døren! :)

Håber alt er vel hos dig. Her har vi dramtatisk forårsvejr i dag med storm og jordfygning, men altså, det sidste er jo kun, når man som os bor på landet! ;)

Knus.

Berit sa...

Lækkert bagværk! Det lyder skønt med tapas til konfirmation. Min datter ville have grill party, da hun blev konfirmeret sidste år.

Håber din datter kommer vel hjem fra JB koncerten. Vi drager mod København i morgen, da min datter og veninden skal i Parken lørdag og se det store idol.

Karina Bunkenborg sa...

uhmmmmm hvor ser det lækkert ud. Virkelig flotte brød!

Helen sa...

Stønn.....dette så bare altfor godt ut, heldig de som kommer til så konfirmasjonen :)

Du er så flink, du tar en Sylvia-vri, ikke gjør så nøye, men du er alltid så heldig, det ferdige resultatet er jo PERFEKT !!

kjempe flink er DU !!

Elisabeth sa...

Se der er du i gang ja, med forberedelsene. Deilig å ta litt etter litt, så det ikke blir stress i siste liten. Ser bare superdigg ut, både paier og loff. Fikk lyst på pai til fredagskos i morra. Med bacon, fløte og god ost...

Må smile av Helens kommentar over her. Vi snakka om det nå på lørdag, om å ta en Sylvia-vri. Skal forklare deg mer netse gang vi treffes.

Tenker snuppelura koser seg på Bieberkonsert! Drøm for jentene i den aldren dette forstår jeg.

Rubia sa...

Ser skikkelig deilig ut!

Håper snuppa hadde det helt supert i Oslo.

Sissel sa...

Åh, så deilig bakverk:) Mmmm, blir jo rent sulten her jeg sitter... Masse lykke til med konfirmasjon:)

Lykketrollet sa...

Fy nå ble jeg sulten. sukk

DU har vært imponerende flink, og fortjener å hvile på laubærene nå.

Konfirmasjon er styr, og er veldig glad for at jeg er ferdig med de ja.

Håper dere får fint vær på dagen, hjelper mye på kosen, men mai er jo lunefull.

Håper du fikk en hyper og fornøyd datter hjem.

Helle sa...

Vi hadde også tapas på menyen til konfirmasjonen til datteren i huset. Det var en suksess.

Beiber-mania - hjelpes.. Jobber ute på Fornebu hvor det har vært unntakstilstand i nesten en uke. Har derimot russ i huset, så det er litt unntakstilstand her også... frem til etter 17.mai... Hjelpes

Lykke til med den store dagen, og gratulerer med konfirmanten.

Gitte sa...

Kan jeg få en kageleverance til konfirmationen ?

Håber din datter får en super aften! Min Lise synes han er så dejlig... og hvis jeg var 15 år er jeg sikker på at jeg også ville være fortryllet :-)

eli sa...

Å det skal bli deilig med Tapas , gleder meg:)

Strikkeheksen sa...

Hold da op, Sylvia, så har du da nok at lave, men det ser ud til, du nok skal nå det hele :-)Super god ide med tapas, så kan alle bare tage det, de har lyst til :-)

Jeg MÅ bare kommentere din rosenjakke - nej, hvor er den fin - superlækker trøje og flot du bare sådan har strikket ud af hovedet :-)

Turid sa...

Åååååå-kjenner den gode bakeduften helt hit. Må nok å begynne å rote litt på kjøkkenbenken med mel, barnebarnet vårt skal døpes 5.mai her på Sandland-så da samles familien til selskap.
Vi hadde og to deltagere på JB konsert , en av våre døtre som var reisefølge for søskenbarnet sitt på 13- stor stas, hun er ikke "landa" helt ennå...
Får ønske deg ei solrik helg!

BrittB sa...

Jeg liker godt å stå tidlig opp, da får man virkelig utnyttet dagen! :-)
Og du har sannelig fått utretta mye, syns nesten jeg kjenner lukta av bakverket på bildene dune!
Håper dattra di kom seg vel hjem etter JB-konserten.
Fortsatt god helg!

mimouna sa...

Så mye godt du lager! Ble helt sulten her jeg sitter.