Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkletorsdag 22. november 2012

En Detektiv.......

.........og en god venn.
Det heter jo at Hunden er menneskets beste venn. Det er jeg enig i, men jeg mener også at Katten også er det.
Her hos oss, bor det en ekte venn og Detektiv, nemlig Sherlock i naborekka
Han er den største katten jeg har møtt. Og han er like snill som han er diger.

Hvis du har lest det forrige innlegget, om pusen vår, Rosalita, som kom hjem etter å ha vært borte en uke, så er dette en paralellhistorie, som varmer langt inni hjerterota.

Sherlock er bestevennen til Rosalita. Hun er sur på de fleste katter, men disse to er litt av et radarpar.
Han var på besøk den kvelden de ble borte, og jeg slapp de ut sammen. Det gikk sikkert bare 5 min. før Rosalita ble tatt av kamphunden, som faktisk heter Terje, har jeg blitt fortalt. Ja, du husker vel "Pitbull Terje" ?

Han så jo hva som skjedde med pusen vår, og vi tror han har passet på henne hele tiden.
Han ser litt forskrekket ut på bildene, men det er fordi han er på sykebesøk)

Han har nemlig vært på besøk hos oss hver kveld siden hun ble borte. Og ikke for å spise, nei maten har han ikke brydd seg om, men for å være sammen med oss. Det er helt merkelig, altså.

En kveld fulgte vi etter han, og han satt seg ned på veien, foran et bolighus ved parkerinsplassen her. Og der satt han bare, og gikk ikke videre.
Gjett hvor Mannen så hvor Rosalita gikk og gjemte seg? Jo, under verandaen i dette huset. Han har visst hvor hun har vært hele tiden, han.

I går kveld ville han ikke gå ut når vi skulle til sengs. Han barrikerte seg foran soveromsdøra der Rosalita lå, og ville ikke at vi skulle flytte på han.

Han må være verdens beste venn! Og jeg har sagt til eieren at vi har aksjer i han.

En gledens dag

....var det i går.
Etter en uke borte, dukket pusen vår, Rosalita , opp igjen.
Litt tynnere, og litt haltende, men ellers i god form.
Gjett om vi er glad!
Litt dårlig billedkvalitet, men hun synes selv hun er lite fotogen, og snur alltid hodet en annen vei. Noe som kanskje kjenner seg igjen der? Her satt hun stille et øyeblikk, så jeg knipset, nesten med øynene lukket.........som også mange kan kjenne seg igjen i, når det blir tatt bilder av, hi hi

Vi har lett etter henne hver dag siden hun forsvant. Og siste utveg var å henge opp SAVNET-plakater i nabolaget, noe jeg gjorde tirsdag kveld, og som hjalp.
Det ringte på døra, og der stod en av naboene og sa han visste hva som hadde skjedd med henne.
Han hadde nemlig dradd henne ut av kjeften på en kamphund som hadde gått løs i nabolaget den kvelden. Hun hadde forsvunnet like etterpå, og han lette etter henne der hun forsvant. Han trodde det var en annen katt, for naboens katt og Rosalita ligner på hverandre i fargene.

Ok, tenkte vi, nå er hun nok død. Hun har nok lagt seg ned for å dø et sted. Så jeg samlet matfat og vannkopp og tenkte det ikke var nødvendig å ha det stående lenger. Hun kommer nok aldri mer tilbake..............

Helt til Mannen står på parkeringsplassen utenfor her, og ser plutselig noe som virker kjent. Hun går alltid med halen til værs. Og jammen var det henne, som kom løpende på 3 ben.

Gjett om vi har sovet godt i natt, med katta rundt oss, og med bestevennen som vakt. Ja, han er en historie for seg selv............


tirsdag 20. november 2012

Jeg, en garndealer

I går kveld hadde jeg et hyggelig treff med en god venninne. Jeg var så redd for at det dukket opp noe som gjorde at jeg måtte avlyse, for det har det vært mye av den siste mnd. Men heldigvis gikk det min vei, og etter jobb var jeg på vei til å treffe henne.

Det var nemlig Åse (blogg: flittige hender, varme føtter) som jeg pleier å treffe "I svingen", som vi kaller det. Vi treffes på en veikro.
Her ser du Åse, som simpelthen svømmer i garnet jeg hadde med.
 Det er jo greit å ha en venninne som fungerer som Garndealer, er det ikke? Kanskje jeg skulle begynne med å reise rundt med garn? hi hi

Hun er nok litt misunnelig på meg, som alltid har noe rødt på meg, og nå ville hun også ha det. RØDT gir jo energi, og i denne mørke årstiden trenger vi alle litt energi.

Derfor var jeg nødt til å ta med litt å velge i, da vet du.......og hun endte opp med Air og Hverdags, og rødorange perler til et sjal. Hun var allerede igang med sjalet før vi dro hver til vårt.
Vi hadde selvfølgelig satt oss på en mørk plass, så bilder var ikke lett å få til.......men et fellesbilde måtte vi bare ha. Det er kjempekos med slike treff.

Takk Åse, for vinflaska. Den skal jeg kose meg med i helga.....om ikke før.

Takk for trøsten  fra dere om Pus. Det er alltid et håp, og det hjelper å høre de glade historiene om Pus som dukker opp igjen.

Søsteren min hadde med sin katt på fjellet, på hyttetur. Den var og ble borte da de skulle dra. Neste helg dro hun opp igjen, og da hørte hun mjauing inne i skogen, der den hadde satt seg fast.

Venninnen hennes hadde også en katt som var borte i 14 dager. Den hadde vært i naboens kjeller.
Så i dag skal jeg henge opp flyers, så alle vet at hun er savnet.
Vi krysser fingrene.søndag 18. november 2012

Ny jakke ,og annet trøbbel

Da ble endelig Fair-Isle jakka mi ferdig. Det tok litt over en uke, grovt regnet, å få den ferdig
Og slik ser den ut!
Jeg har lånt en veeeeldig slank modell på jobben, så den ser vel ikke akurat helt slik ut på meg - kremt - men den skal være en litt finere jakke, enn en slik man hiver på seg når man skal på skogtur.

Det ble altså en smal modell (for de altfor store har jeg plenty av).
Og jeg var så ivrig etter å få den fotografert, at alle tråder ikke rakk å bli festet.

Strikket i Puno Alpakka på pinne nr 5. Sort og okergult. Og den er lett som en fjær.

Litt jåleri inni jakka måtte jeg ha.......har fått dilla på å gjøre slik med hjemmestrikk
Nemlig, et fløyelsbånd sydd over sårkanten, så den skal bli litt lekker inni også.
Til høyre i bildet ser du uten bånd, og til venstre med bånd. Stor forskjell.

Noen ganger tar jeg båndet i en annen farge, men siden det er så mye mønster i jakka, ble det bare bråkete med en annen farge, så sort var det beste her.

STRIKKECAFÈ
Ellers ble den siste Strikkecafeen i år avsluttet på onsdag, og vi hadde besøk av Torild fra Rauma
Masse jobb å arrangere, men veeeeldig koselig er det. Vi får bare glede oss til neste år.

Jeg gikk rundt med et RØDT øye denne dagen, og så virkelig ille ut. Jeg fikk sjekket det hos nabobutikken, som er en optiker, og det viste seg at jeg hadde øyekatar. Og det MÅTTE behandles.

Derfor var jeg nødt til lege, og samtidig avlyse et bloggtreff jeg hadde neste dag, som jeg hadde gledet meg til . Det var med Helen og Elisabeth, med bloggene Italialiv og Ord over Grind.  Fryktelig irriterende, men helsa går nå først........ Og jeg ser allerede mye bedre ut, og slipper å skjule halve ansiktet på jobb, he he

SAVNET
Da jeg kom hjem fra Strikkecafe-kvelden på onsdag, var det siste dagen jeg så noe til pusen vår, Rosalita. Etter denne kvelden er hun søkk borte, så vi tror hun er død.
Vi venter hver dag på å se henne utenfor vinduet, der hun pleide å banke på for å komme inn.
Det har blitt fellt noen tårer denne uka, men vi har hele tiden et håp om at hun kommer inn døra her, som før.

Det merkelige er, at kompisen hennes Sherlock, en diger branne av en katt, den eneste hun tålte, kommer hver kveld på besøk til oss, og banker på vinduet for å komme inn. det er som om vi lurer på om han skal si oss noe. Det er lov til å håpe.tirsdag 13. november 2012

Gitar-lue

Jeg har strikket en gitar-lue til Sønnen
...med innstrikket merke på Favoritt-gitaren hans, IBANEZ

Jeg har gjort så godt jeg kan, selv om det ikke ser sånn ut........Det er like vanskelig å strikke inn bokstaver, som det er å brodere det på, synes jeg.
Men man kan iallefall klare å lese hva det står.

Det er ingen oppskrift på den, her har jeg brukt min frie fantasi igjen.
Den er strikket på pinne 3 med garnet STERK. (farge: gråsort spettete)

Og såvidt jeg husker, laget Elisabeth en slik lue til sønnen sin. Den ser mye proffere ut enn min, for der er den virkelige logoen med. Knallfin er den. Sjekk den ut!
Siden begge hans Ibanez-gitarer bor sammen med han på skolen, må jeg ty til en av de som er igjen her hjemme, nemlig en Ephophone. Den får gjøre nytten som bakrunns-stæsj.

Om han vil gå med den, det er en annen sak................. Ellers får jeg ta den selv ;)


torsdag 8. november 2012

Fair-Isle

Jeg belønnet meg selv med garninnkjøp og et nytt prosjekt
FAIR-ISLE strikking.

Jeg har vært på Island, men ikke på Færøyene. Jeg får heller strikke noe derfra, da.
Dessuten elsket jeg romanen til Johan Harstad " Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i all mylderet", som jeg leste for flere år siden. Der var hovedinnholdet lagt til Færøyene.

Ja, du kjenner kanskje igjen tittelen? De viste nemlig filmen, basert på boken, sist vinter. Gjett om jeg fulgte med på den! Og den stemte veldig bra med boka også.

Jeg strikker i PUNO på pinne 6. Og Ruth : Biip-biip......her kommer jeg! ;) Det går i en rasende fart, og mønsteret er kjempelett å erindre. Her drikkes det rødvin i de sene nattetimer, samtidig som jeg ser på TV og strikker på dette. kjempemorro! (har bare rekt opp èn gang!)

Og kjære deg, Helen. Det er da ikke blått jeg strikker med (er du gal!!!) Neida, den er i sort og okergul. DET er farger for meg, vettu! ;)

GARNPÅFYLL!
I går kom det endelig garn, så vi fikk fyllt opp hyllene igjen, til Dorte-genseren. Litt glissent her og der, for vi fikk ikke alt. Men vi har iallefall BEIGE nok til 3-4 gensere. Så, første mann til mølla!!

Jeg jobbet overtid i går, for å ordne med alle bestillingene som var på venteliste. Og deretter for å få garn på plass i hyllene, så det ikke ble helt kaos for de som er på jobb i dag.

Jeg har nemlig fri, og skal gjøre husarbeid. Forferdelig kjedelig at det er standard hver gang man har fri. Men sånn er det nå.........
Senere skal jeg en tur til frisøren, endelig. Har hatt Bad hair day i hele høst, men ikke fått anledning til å få klippet meg.

Dessuten har jeg en løs avtale med venninnen om å møtes på cafè senere i dag. Jeg tror jammen jeg vil skippe hele husarbeidet og gjøre lystige ting i dag! Noen som er enig med meg?

Ha en kjempefin dag, du også!

tirsdag 6. november 2012

Varme fingre, varme tær!

Da jeg satt og strikket på Rødvinsvottene mine, ble Sophia så begeistret, at hun bestillte et par til seg selv også. Bare i hennes farger, selvfølgelig
Disse er også strikket i HVERDAGS (ull og alpakka 50%), men i motsetning til mine knallfarger, valgte hun sine i den sarte fargeskalaen. Her i naturhvit og beige. (pinner 2.5 og 3)

Hun er skikkelig begeistret for dem, og jeg ser de blir brukt. Den grå halsen også......
Hun vet faktisk ikke hvor heldig hun er som har en strikkende mor.
Her er det bare å bestille, så vips får hun et ferdig plagg, i den fargen hun ønsker.

Og ikke bare nok med det....................!!
I går tok jeg frem en UFO fra gjemmene. Tenk, et par ankelsokker i STERK jeg startet på i juni. Det manglet kun foten på den ene.Og på etpar kveldstimer, så ble de ferdige. Og VIPS, så satt de på føttene til Sophia. Disse skulle hun ha til nattsokker
Og jammen så sitter dem på henne enda!
De var igrunnen til meg selv. For jeg strikket et par tidligere i sommer, som jeg brukte på sommerkveldene. Ja, i år var det vel nesten et must å ha noe på føttene, selv om det var sommer.

Men så dukket det plutselig en bursdag opp, og som sagt var disse ikke helt ferdige......... Da var det bare å skylle opp det første paret, og pakke de pent inn. Og så gjemte jeg disse laaaangt vekk!
Du vet, jeg og sokkestrikking; ikke det beste alternativet, kremt!

Jammen har jeg vært flink. Ferdig med en UFO. Jeg må jammen se til å belønne meg selv før jeg glemmer det!
Garn er kjøpt inn, og prosjektet er igang. Til meg selv, selvfølgelig!!!!
Når skal jeg bli ferdig med det? Helst med en gang, men til uka kanskje............... ;)torsdag 1. november 2012

Siklerier

Så var de endelig mine, de jeg har gått og siklet på så lenge
Et par Rieker vinterstøveletter, deilig fôrede inni, i den rette FARGEN.

Mine gamle støveletter ble kastet i dag. De var det nemlig hull i, ja, rett og slett utgåtte var de blitt!

På jobben har vi for tiden et Luxus-problem
Tomme garnhyller og frustrerte fruer. Det er bare å gi Skappel/Dorte-genseren skylden.
Garnleverandørene gikk tomme i august, da var deres lagre tomme.
Heldigvis lider alle butikkene samme skjebne, og det er virkelig et luxusproblem, når etterspørselen overstiger varelageret.

Vi i butikkene har gjort det beste vi kan for å skape nye garnblandinger som kan brukes, og da har også disse blitt tomme. Vi forsøker det beste vi kan med å bruke fantasien. men det er ikke lett når de fleste vil bruke det som egentlig skal strikkes med.

Her feks, FINULL fra Rauma, har noen tenkt på dette garnet?
Det har over 100 farger, og er et godt og drøyt garn. Kan feks blandes med AIR fra DSA (øverst her), og vil gi en deilig genser, som blir fluffy og god pga "puse-garnet" AIR.
Bare et lite forslag fra meg, da......

Så er det bare å ta frem strikketøyet for å strikke ferdig 2 digre julegaveprosjekt........At jeg aldri kan begynne på slike i Januar!!!!
Fler som lider av det samme "syndromet" ?