Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkleonsdag 31. oktober 2012

PUMPKIN hat

Jeg har strikket en lue, som ligsom skal høre til vottene jeg designet. Du vet, rødvinsvottene.
Men lua var det ikke mye rødvin over.........heller mer en Gresskarform på den.

Og siden det er HALLOWEEN i dag, kaller jeg den for PUMPKIN hat
For den ser jo ut som et gresskar.
Spessiellt kanskje bakfra.......
Og forfra er den slik:
Jada, den ble jo altfor stor, som alt jeg strikker på. Sånn går det når man ikke følger noen mønster, og er egen og sær, og skal gjøre det sjøl.

Men av Ruth lærte jeg å tove i tørketrommelen. Så den er blitt litt mindre og fastere OG varmere!

Ja, den er strikket i Hverdags, som er litt favoritt for tiden. Anbefales!

Sophia dro nettopp på Halloweenfest med venninnene, og i forbifarten, fikk jeg knipset et bilde av henne, idet hun og halen fôr ut døra her
Det var katter de skulle kle seg ut som denne gangen, og ikke en stygg heks, som det vanligvis har vært.

Ellers feirer Sønnen i huset 18 i dag, men han er ikke i huset, han er flyttet ut for å gå på skole i en annen by. Så i dag har det vært gratulasjoner grytidlig, på telefonen, for han er ellers så vanskelig å få tak i.
Og gjett om vi har feiret Halloween opp igjennom, med edderkopper, edderkoppspinn, lykter og skumle kaker. Nå er det heldigvis slutt på det. men det var morro, så lenge det stod på.

Må dere alle ha en gnistrende kveld!


tirsdag 30. oktober 2012

Hurtigstrikk

Innimellom store prosjekter som skal bli til julegaver, er det godt med litt hurtigstrikk innimellom.
På søndag strikket jeg en hals
Den passet perfekt til pulsene i Mitu, som jeg strikket tidligere (raskt adoptert av Sophia)

Halsen er av både nyinnkjøpt og lagergarn, en grei kombo.
HALS
GARN: Alpakka Flamè og Alpakka Silk, strikket sammen.
Pinner: nr 6
Legg opp 180 masker, strikk rundt i vrangbordstrikk (1 rett, 1 vrang)

Så strikket jeg bare til det var tomt for garn (denne veier ca 100g) Og det er en ganske fin måte å bli kvitt lagergarn på. Har du fremdeles mer til overs, lager du bare noen enkle pulsvarmere som hører til, som feks. slike jeg har i et tidligere innlegg, litt lenger ned her......

Halsen ble raskt tatt i bruk
....og venninnene var sikre på at hun hadde kjøpt seg ny hals i butikken! Og jeg har allerede enda en hals på gang, nå bare av lagergarn!

Nå har jeg smittet min lillesøster med strikkedilla. ENDELIG!
Hele tiden har det alltid vært meg som strikker, og hun har tilogmed kommentert strikkingen min, når jeg har det med i familiesammenkomster ol...... skal du strikke NÅ også? får jeg stadig høre.

Hun ville nemlig strikke Dorte-genseren, og ville ha hjelp til garn. Jeg foreslo HEXA (det måtte absolutt IKKE klø) og så lånte jeg bort Knit Pro pinnene mine, som hun ble helt overrasket over hvor flotte de var. Fikk hun virkelig låne disse??!!

Så forteller mamma at da de var på familiemiddag der sist, satt hun hele kvelden på en puff, og strikket!
Nå er hun på jobbreise i Asia, og sender stadig sms til meg, som for det meste handler om garn og strikking. Hun strikker overalt, og sier at øynene nesten detter ut av huet på folk når de ser henne strikke. Hun kjører Buisnes-class, og hun forteller at det ser litt merkelig ut for de andre som sitter der, at hun lager sine egne klær, ligsom...... ( Hun er definitivt den i familien som følger mest med på Mote-fronten . Siden det også er en del av jobben hennes) ......og hun er ikke av dem som er mest glad i hjemmelaget tøy.
Er det ikke morsomt?

Gjett hva hun får av meg til jul? ;)

torsdag 25. oktober 2012

Høstblader og striper

Det blir strikket og strikket her hos meg.......Grunnen til at jeg har tid, er jo det at jeg strikker når jeg setter meg ned for å slappe av. Et par selvdesignede votter er ferdig
Jeg er såååå fornøyd med disse vottene. Og det må jeg være også, siden prototype-votten ble rekt opp gang på gang, for å få den slik jeg ville ha den.
Ytterst på tuppen er det en liten feil, pga etpar glass rødvin, men den lot jeg være sånn, og laget nr 2 helt maken. Mulig disse må hete Rødvinsvotter? Kan du se feilen?

Jeg har laget en stripe orange på vrangborden, ved å legge opp i denne fargen, og strikke videre i neste, slik jeg gjorde med den brune høstjakka jeg strikket nylig.

(må bare opplyse om at denne jakka ble altfor stor til meg (som vanlig!) Og jeg har nok koseplagg i skapet nå, så det blir en heldiggris som får den til jul!)

Yes, så har jeg sydd fast et koselig merke på den ene votten, slik at den beviser at de er håndstrikkede.

Ser du vrangborden? Der har jeg laget små fletter over 2 rettmasker, de blir sååå fine. Man gjør det enkelt, uten flettepinne, ved å strikke vridd rett i maske nr 2, for så å strikke rett i den første masken, slipp maskene av pinnen, 2 vrang osv...... slik gjør jeg hver 2 omgang. Det gir en tett, men elastisk vrangbord, samtidig at den ser litt lekker ut.


Garnet er HVERDAGS, 50% ull og alpakka, og litt yndlingsgarn for tiden. Vrangborden er strikket i 2.5 mens resten av votten er strikket på 3. Utrulig nok har jeg begynt å like de tynne pinnestrs......men det kommer an på garnet jeg bruker. Hverdags er supert å strikke med!!

Fargene jeg har brukt er to nye farger i Hverdags, orange og en slags mursteinsrød. I love it!
Det er høstfarger på vei til jobben min nå. Jeg nyter denne turen ved kanalen. Og borti krattet der, bor det en bever. Jeg har aldri sett den her, men jeg så den svømme ved oset av elva da jeg gikk tur i fjor sommer.

Ang. OLEANA-jakka mi i blått, så må jeg opplyse om at jeg har en RØD en fra før, og ville ha en som ikke lignet på den. Noen ganger må man gjøre noe annerledes (spenning i hverdagen) derfor valgte jeg en BLÅ. Og jammen trives jeg med den på.

Så gjør noe annerledes en dag, for å komme ut av det gamle sporet! Bare det å gå en annen vei til jobb, eller å kjøpe en annen farge på et plagg. Hvem vet hvordan livet kan forandre seg?

GOD HELG

onsdag 24. oktober 2012

En vellykket kveld

Det var en vellykket kveld i går, da Arve Juritzen kom og holdt foredrag om Marius-strikkeboka han har gitt ut, på sitt eget Forlag.
Her signerer Arve boka, og det var lang kø. Han hadde nemlig tid til å snakke litt med alle som ville det.
Og Marius-genseren han hadde på seg, var håndstrikket i slutten av 50-årene. Den var like flott fremdeles, og var litt spesiell, med en kile ved halsen, og bunnfargen i sort.

Han fortalte at han ikke strikker selv, men var overrasket over hvor mange som drev med strikking. Han kunne røpe at Forlaget hans ville gi ut etpar strikkebøker neste år også.

Også ønsket han seg en Marius-jakke, og håpet han fikk noen til å strikke den for ham. Det er jeg sikker på at han får.

Vi hadde ryddet og ordnet det slik at det var MARIUS som hadde hovedrollen denne kvelden.

Og vi serverte hjemmelagede kaker, varm kaffe, snacks og frukt. Alle damer liker noe søtt.

Og bak disken, ja der stod min kollega Rigmor og jeg, og hadde det topp, i våre nye Oleana-jakker
Så er vi bare klare for neste "bordsetting", Strikkecafeen den 14 november. Da håper vi på å seg DEG der. Det blir nemlig den siste før jul.

Ha en herlig onsdag.tirsdag 23. oktober 2012

Litt heks?

Da Hexa.garnet kom i august, var jeg bare nødt til å prøve det ut. Makan til blødt og lett garn!
Fra messa fikk jeg med meg en oppskrift av Marte Helgetun, på noen pulsvarmere, så jeg var nødt til å sette igang.
Disse har vært ferdige siden dengang i august, men ligget nederst i en pose med garn, rusk og rask
Et par pulsvarmere i Hexa med knapper til pynt.
(oppskriften ligger nå gratis på siden til Du Store Alpakka)

De er så enkle som bare det. Ribbestrikk, 1 rett, 1 vrang, sy endene sammen med en liten overlapp, og sy på knapper til pynt.
I originalen skulle det være 7 knapper på hver puls,  men jeg holder meg til 3.

Nå som kulda kommer krypende, fant jeg dem frem, og de har varmet meg siden. Og man blir langtifra noen heks med disse på seg, bare varm, mild og fornøyd.
Prøv det du også!

Nå skal jeg på kjøkkenet å bake ut en gjærdeig jeg satte i dag morres. Det er til foredraget i kveld, med Arve Juritzen. De som kommer, må få litt å bite i også.
God fornøyelse!

søndag 21. oktober 2012

Høstjakke og kreativitet

Siden det ikke regner i dag (...enn så lenge) så har jeg vært ute å fotografert mine prosjekter. Og Turid, du har helt rett; man må ta bilder mens lyset ennå er her.

Denne kan da ikke hete annet enn   HØSTJAKKA
 
Den er verken vasket eller dampet, men er god, tykk og luftig, slik jeg ville ha den.
Jeg kjøpte meg en ny bukse, brun var den. Jeg prøver nemlig å finne andre farger enn rød hele tiden. Og selvfølgelig måtte jeg ha en jakke jeg kunne bruke til.
 
Jada, det er rødt på denne også, men i helt brunt, ser jeg ut som en "bestemor", så jeg måtte finne på noe for å "stæsje den opp litt.
 
Den fine røde kanten får man ved å legge opp i denne fargen, for deretter å strikke vrang på vrangen med den brune. da får man en fin oppleggskant i en annen farge.
 
Jakka er strikket i VAMSE-garn, på pinne nr 5, og jeg brukte ca 500g.(den er strikket frem og tilbake, med isydde ermer)
Knappene er brune perlemorsknapper, og jammen klarte jeg nå å lage like mange knapphull som det var knapper. Sist laget jeg jo et ekstra hull på Kløverjakka mi.
Ooooops...jeg glemte visst å vise frem innsiden på jakken. Der er den nemlig litt jålete.........Men det får jeg vise neste gang.

I går var jeg kreativ, selv etter en hektisk dag på jobben. Men jeg får jo energi av å bruke energi. Og nå har jeg begynt å ta energi-tilskuddet ENAXIN igjen, så mulig jeg sprudler over en dag!!!
Da tok jeg frem maling og pensel, og grunnet to lerret. Og Anne Lene, med denne har jeg deg i tankene.................

Ellers nøt jeg kvelden med litt vin, aviser, tv og strikketøyet
og min nye plante "Pletter i luften", som jeg og mine kolleger på jobben har forelsket oss i.

Der har vi stående et fat med denne planten oppi, og de små runde bladene strekker seg etter lyset. Jeg passer godt på den, så den blir vannet og holder seg like fin hele tiden.

Så har altså alle sammen kjøpt oss hver vår plante, men i forskjellige "utførelser". Min er dandert rundt en kule, og den står under en stor lampe, så planten strekker seg opp mot lyset.
Spør etter den i butikken, for den er kjempekoselig å ha innendørs.

Ha en fin søndag, alle sammen!
lørdag 20. oktober 2012

Besøk av Arve og Marius

Hei og hå.......sannelig ble jeg lenge på denne kaffebaren, he he
Neida, men dagene bare flyr, og i hele høstferien som var, jobbet jeg istedetfor å ha ferie. Og når høstmørket også har begynt å følge på, er det en trøtt Sylvia som ikke orker så mye når hun kommer hjem fra jobb.
Denne bloggen er iallefall blitt neglisjert i det siste. Jeg har tilogmed ferdige prosjekter liggenede, men ikke tatt bilder av. Det kommer...........

Jeg må igrunnen bare opplyse om noe som skjer i butikken til uken.
Da kommer Arve Juritzen og holder foredrag om Marius-strikkeboken forlaget hans har gitt ut
Førstkommende tirsdag, 23 oktober kl. 18.00 På Husfliden i Porsgrunn. Håper å se deg der :)

Jeg er ikke overbegeistret for Marius, men bladde i boken for å se om den var interressant
og det var den!!!!

Knallfin Layout, oversiktlig med flotte bilder. Godt skrevet med historie og fakta, og godt forståelige oppskrifter av alt som kan strikkes med Marius-mønsteret, bla: luer, sokker, gensere, kjoler, hundegenser, kaker, trekk til både puffer og zaloflasker og masse mer.

Flere steder var det innsendte bilder av folk som hadde strikket sin egen Marius-genser, og egenvalgte fargekombinasjoner. Jeg så forressten noen bilder som en bloggvenninne hadde sendt inn. Så morro, Elisabeth!

Og så er det full rulle med garnsalg for tiden. Endelig har folk tatt frem strikkepinnene igjen, og ikke alle strikker Dorte-genseren (men maaaange gjør det!)
Fulle garnhyller, som raskt blir tomme. Vern om dine favoritter, altså!
Og her et bilde med nesten fulle hyller.......som begynner å bli halvtomme.

Det er bare å stå på, folkens. Jeg fyller de snart opp opp igjen!

Ønsker dere alle en riktig herlig Lørdagkveld!


søndag 7. oktober 2012

Jentetur

on the road, cafètur, shopping.......eller bare kos, om du vil!

En dag i denne uka som var, dro jeg og ei venninne på tur. Nermere bestemt til hvalfangerbyen Sandefjord , som er ca 1 times kjøring herfra.

Vi dro uten mål og mening, og hadde bestemt oss på 2 minutter med en sms, at vi skulle på tur. Slikt blir bare sååå vellykket!

Man blir ganske tørst av en slik tur, så et sted vi hadde bestemt oss for å dra til, var til Kaffebrenneriet
Her kan man nyte en kaffe, sammen med en kjeks, muffins, kake, eller hjemmelaget sjokolade-konfekt, og bare nyte den herlige stemningen i butikken.
Og kaffen var brennhet, slik jeg liker den, og ikke halvlunken, som den er flere steder, når man bestiller en lattè. Min er med Moccasmak, som for tiden er en favoritt.
Her vi satt, hadde vi utsikten til disse hyllene, som bugnet av div. sjokolade, te, kaffe, smakssiruper, krydder og annet godt.
Andre steder i butikken, var det hyller fulle av tekrus, kanner og lys, som matchet i farger.
Her er en liten smak fra baksiden av kjøkkenet. Og det er saker og ting man kan kjøpe med hjem.
Bak veggen til venstre, finnes det et rom der det er en diger maskin, som brenner og maler kaffe. Der er det også sittegrupper, og det var så fullt der da vi var der, at jeg fikk ikke tatt bilder derfra.
Men disken fikk jeg med meg.
Var det noe du fikk lyst på her, kanskje?

Anbefaler dette koselige stedet, hvis du er kaffetørst, og er i Sandefjord.
God søndag.
torsdag 4. oktober 2012

Rustic

I dag har jeg bakt brød, som er skikkelig avslappende for meg. Det gjør noe med deg, det å stå der med fingrene i en lunken, myk deig, og la tankene fare. Dessuten skal brød  få lov til å få lang tid. Da blir de aller best.
Jeg vasker i leiligheten mens brødene godgjør seg. Så går også ventetiden til noe fornuftig.
Det ble to rustic brød
Ser de ikke gode ut? det skal jeg love deg at de er. Har nemlig spist opp to tykke skiver, med Jarlsbergost til.
Disse er fyllt med sterk Choritzo-pølse, finhakket oliven og rosmarin. De har stått å hevet i olivenolje, og fått et dryss med saltflak på toppen.

Deigen er en sammensurium av det jeg hadde i skapet:  det er hvetemel, sammalt fin hvete og sammalt fin rug.

Jeg har avtalt med Mannen at det blir brød, ost og vin i kveld..........

Og muligens blir det til Flygelmusikk.. Et flyttemannskap på 4, kom bærende med et gedigent flygel til naboen vår nettopp. Så får man vel belage seg på litt klassisk musikk fremover.
(de har jo måttet tåle elektrisk gitar fra oss.......men på dagtid)

Sist helg ble min deilige røde genser ferdig.
Nei, det er langt ifra "Dorte" genseren som alle strikker nå  (iallefall de som har fått tak i garn!)
Min er rettstrikket på rundpinne, fra toppen og ned, med raglan-økning. Strikket på pinne 5 med 2 forskjellige garn kvaliteter. Og den veier under 200 gram, fnugglett og myk som bare det!

Det ene er Tvinni tweed fra ISAGER, som jeg kjøpte på Sommerfuglen for et år siden, eller var det to?
Det andre er AIR fra DSA. Og med disse to sammen, blir det bare himmelsk, I tell you!
Og enda har jeg garn igjen!!!!!
Har planer om en hals som jeg kan bruke til genseren. Men i løpet av uken har jeg begynt på pulsvarmere og en jakke til meg selv. Og oppi huet mitt planlegger jeg et kunstverk av et strikke/heklepledd.
 
Så den som gidder følge med, får se....................