Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkle



fredag 10. februar 2012

Say "Cheese"!

Siden det allerede er fredag igjen, serverer jeg ostekake. Velbekommen
Den er faktisk litt turkis i fargen, siden jeg brukte blåbærgelè i den.
Det er litt merkelig med disse ostekakene, for det det er minst av, er nemlig ost. Men du, hvor god den er alikevel.
Og man trenger ikke stekeovn heller.

Helen, nå må du følge med her, for dette er en kake du kan klare å lage. Er du klar?

OSTEKAKE
Bunn: 100 g smør/margarin smeltes
           1 pk Bixit kjeks knuses        -her kan du bruke alt av kjeks hvis du vil
          
Slik knuser jeg kjeksen: ta to brødposer i hverandre, legg kjeksen oppi, og slå med kjevla, så de knuses. Rull så kjevla over all kjeksen, til du får en masse. Den kan godt være litt grov.

Bland så kjeksen og det smelta smøret sammen, og trykk det i en rund spring- form (her har jeg litt bakepapir i bunnen, så løsner kaka lettere ved servering.)

FYLL: 1 pk gelè blandes i halv mengde vann(2.5 dl) vannet kokes først. og visp så geleè-pulveret godt  inn. (dette anbefaler jeg å gjøre etter at du har blandet ferdig ostekremen)
            1 beger rømme
            1 pk 200 g Philadelphia ost, eller et annet slag naturell-ost
            2.5.dl melis
Bland dette godt sammen i en bolle
           3 dl kremløte piskes, - og ha dette oppi ostekremen, blandes i
Rør inn gelè-blandingen i ostekremen, så alt blandes godt (den trenger ikke avkjøles)

Hell fyllet over kjeksbunnen, og sett kaldt i kjøleskap i minst 2 timer før servering.

Smaken på kaka velger du med Geleèn. Du kan også ta en ost med feks annanas-smak, og blande med sitrongelè, så får du en syrlig kake.
Til jul kan du enten bruke kanel i kjeksblandingen, eller hvorfor ikke bruke pepperkaker? Til "julesmak" er det godt med appelsin-gelè.

Lykke til med bakingen, og hvorfor ikke servere ostekake til kaffen i helga?
Ønsker dere alle en riktig fin fredag!

10 kommentarer:

Jane sa...

Uhm nam nam ostekage er bare så lækkert. I Danmark kan vi vistnok ikke få det gelepulver som I har i Norge, jeg har ihvertfald aldrig set det så øv øv her må vi ha husblas frem når vi laver ostekage.

Helen sa...

Hahaha - jeg sitter å ler høyt for meg selv, DU ER VEL SØT som tenkte på meg, og mine håpløse bake kunnskaper, og du har nok, igjen, rett at dette kanskje er kake jeg kan få til !!!

Har jo desserten "inne" nå, så kake er jo på sin plass...men, til helgen, er alene og fare for å smug spise den...så får vel vente til min kjære er hjemme igjen (les, kan brukes som prøvekanin) før jeg tør å invitere noen på kaffe...hehehe

DU FÅR DET TIL Å VIRKE ENKELT, stoler på deg, og har printet dette ut - god helg, Sylvia ;))

Kakeklem fra meg til deg.

Helen sa...

PS, var så frekk at jeg linket ostekake innlegget ditt, med ditt navn selvsagt, på mitt siste innlegg, regner med det var greit?

;)

vår lille verden sa...

Nam nam,takk for at du deler godsakene:)
Håper du hadde en begagelig frisørtime igår..
klem

berit.. sa...

å du store fristelse ......... min yndlingskake : ))

ha en fin helg : ) klæm

Ruth sa...

Ostekake er GODT og det kan faktisk selv jeg lage. Jeg liker å lage den med blåost i jeg.

Jeg blir alltid sulten når jeg er her inne på blogen din. Den er litt farlig sånn. ;) Ha en aldeles ypperlig helg.

RigmorNY sa...

Hærreminhatt som du frister..... De siste gangen jeg har lagd ostekake har jeg brukt hakkede nøtter i bunnen, bruke da ikke all kjeksen. Den blandingen ble veldig god. Har også hørt de som har lagd en nøttebunn det har også blitt bra. Men men....her i huset blir det vafler som starten på en flott helg. God helg til deg og dine. ;)

Lin sa...

Mums, hvad tid skal vi komme???????

Elisabeth sa...

Denne kan jeg skrive under på at smaker nyyydelig.
Husker jeg smakte den på strikkecafe', Sylvia.

God helg, søte deg :o)

Rubia sa...

Nam, nam! Ostekake er nyyyydelig!