Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkle



søndag 12. februar 2012

Ikkeno`snikk-snakk, her nei!

Det er morsdag i dag.
 (men jeg feirer egentlig ikke sånnt...... blomster kjøpte jeg selv i går, og jeg har sjauet i huset i timesvis med vasking og rydding. Slik gjør man da ikke når det er morsdag???? Derfor har den dagen gått ut av min kalender for lengst!!)

Men vi skal feire noe annet i dag, nemlig at vi får en" FJORTIS" i huset i morra!!!
Jeg hadde planlagt en kjempefin marsipan-kake, pyntet med hjerter og roser i marsipan, og med fin skrift på. Da jeg stod med mixeren og skulle lage sukkerbrødbunn, sa den bare STOPP!!!!

Da er gode råd dyre, og jeg fikk en idè, nemlig å lage vannbakkels! Siden jeg hadde kakket så mange egg, ville jeg bruke dem til noe, så da ble det vannbakkels.
Men.....da jeg stod med røra, kom jeg på at uansett måtte jeg ha en visper, for jeg måtte PISKE krem til å fylle dem med.
Mamman min blir redningen, for hun tar med seg bestemors gamle håndmixer.
(Mannen foreslo stavmixeren, men har du noen gang forsøkt å vispe krem med den, eller? Det tar vintre og år før det blir stivt, så  "no, I don`t think so!")

Gårsdagens bakst er heldigvis i hus
...nemlig Snickerskake!
Det er blitt Snuppas favoritt, etter at min kollega baker den til Strikkecafeèn.

Da jeg var igang med å lage den, kom jeg plutselig på at den laget jeg jo mange ganger tidligere, men da fyllt med krem.

Og HELEN, denne kan du også klare å lage. Bare gjør som jeg sier! ;)

SNICKERS-KAKE
1 pk salte Ritz-kjeks
1 stor pose peanøtter(350g)
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

6 eggehviter
5 dl sukker

Eggehvitene piskes stive, sammen med sukkeret, som tilsettes litt etter litt.
Kjeksen knuses grovt i hånden, og strøs i, sammen med peanøtter (spar litt til pynt), vaniljesukker og bakepulver.
Rør alt forsiktig sammen for hånd.
legg på bakepapir, og fordel massen enten i 2 runde sirkler, eller utover i en liten langpanne. (man trenger egentlig ikke kakeform til dette)

Stekes på nederste rille i ovnen, på 180 grader, i ca 25-30 min

Når den er ferdig stekt, lager du sjokoladesausen.
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør/margarin
2 plater lys kokesjokolade

Smelt smøret på svak varme i en kasserolle, samme med sjokoladen. Ha så i melis, og eggeplommer, og rør godt sammen til en blank saus.

La den stå litt før den helles over kaka.

Skal du servere den med kremfløte, deler du enten den kvadratiske bunnen i to, eller har 2 runde bunner over hverandre. (legg den nederste bunnen med marengsen ned)
Kremen legges mellom bunnene, og sjokoladesausen på toppen. La den renne godt ned over kaka.
Strø resten av peanøttene til pynt.
Fikk du vann i munnen nå? Det var meningen.
Ha en koselig kveld, alle sammen.

7 kommentarer:

Helen sa...

Vann i munnen, ja !
Det kan jeg love deg jeg fikk...sukk....dette var FRISTENDE :)

Men, av en eller annen grunn, virket ostekaken lettere...eller at jeg "så den" i hodet bedre - mens jeg leste oppskriften...hmm....

Har kost meg veldig siste uken, er jo gressenke, min kjære på messen i Tyskland, så ledige kvelder går til diverse venninnetreff, som jeg koser meg gløgg ihjel med, vettu ;)

Nyyyyt søndagen, er jo tross alt Morsdag, her skinner solen - så nå UT PÅ TUR!

Eivor sa...

nam nam ... masse godt på bloggen din i det siste. Jeg har fått deilige sjokolademuffins av min skjønne datter som selv feirer sin første morsdag i dag..... livet er deilig !

Lin sa...

Savle savle. Smaksproever over nettet,ville ikke vaere dumt det hehe.
Morsdag er foerst i mai her.

karna sa...

Det var nå etpar fristende innlegg ,-) Fylt skokladekake på gang her. Ha en fin søndagskveld

Marianne fra ønskeøen sa...

Yummmi.... det ser godt ud :-)

Rubia sa...

Gratulerer så mye med fjortisen!
Jammen godt du er oppfinsom. *ler*

Ragnhild sa...

Ja, du har helt rett! Nå fikk jeg vann i munnen, ja!!! Reine vårflommen;)