Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enklemandag 28. november 2011

Småting

Innimellom jobbing, soving,tannlegen, reising og annet, har jeg altså fått laget litt småting.
Denne gangen to par med pulsvarmere
Paret til venstre er hakket, mens det andre er heklet
Dette paret i Hverdags er heklet,(nål 3.5) og pyntet med små rosetter. her har jeg også lagt inn hull til tommelen.
Jeg fikk ideèn til heklingen, etter at jeg hadde heklet Capen i boken til Sidsel. Heklingen av halsen på den, er med en egen teknikk, som ser ut som en strikket vrangbord. Og resultatet er like elastisk som en vrangbord også.
 Må være supert til pulsvarmere, tenkte jeg, og satte igang. Dette er vel to uker siden, så jeg har altså ikke rukket å ferdige disse i en fei.
 I det andre, hakkede paret, er det bukt Babysilk .(nål 4.5) Der det ene nøstet er håndfarget, mens det andre er ensfarget. Jeg elsker det mønsteret som trer frem når man gjør det på denne måten.

I all min iver etter å bli ferdig, glemte jeg tommelhullet. men så får disse være "pyntepulser".
De fikk jo litt pynt på enden, da jeg heklet en liten blondekant på tilslutt. Det er de små detaljene som teller, noen ganger, vet du.
Men fra nå av er det kanskje på tide å lage tovede plagg.
I dag morres var det plutselig sunket til 0 grader igjen, og varmere saker trengs nok fremover.

Ha en fin uke, alle sammen!
søndag 27. november 2011

MAGIC

Da var jeg tilbake fra Tysklandsturen vår. Med dette bildet, kan du kanskje gjette hvordan vi kom oss dit
Nemlig med Kielbåten, Color MAGIC.
Er de ikke flotte, disse kunstneriske manetene som henger ned fra taket?

Vi tok samme turen for 4 mnd siden, da med "Fantasy", og da var ungene også med. De var misunnelige når vi dro, for de likte turen så godt. Så jeg har lovet dem en tur igjen en annen gang.

Jeg er ikke så veldig fan av slike turer, og synes at dette var siste tur for en lang stund, sist. Men så spurte mannen om jeg ville bli med han og jobben hans, og det passet så godt inn, synes jeg. For jeg så nemlig for meg masse soving, avslapning og strikking.
Men på slike turer blir det vel mest drikking og spising, om ikke jeg tar feil!

Vi skippet frokosten på båten (men jeg fikk lurt til meg en kopp kaffe, da) for vi hadde heller lyst til å spise god mat i Tyskland. Vi havnet på et Tysk Vertshus, med trebord, masse ølgjester og matroner med røde bollekinn, som serverte. Superkoselig, synes jeg det var, altså.

Ikke er vi veldig gode i Tysk, så vi pekte bare på noe i matkartet, og gledet oss til å se hva det var.
Det er alltid rikelige posjoner man får i Tyskland, og likte vi ikke den ene retten, kunne vi sikkert dele den andre.
Vi likte maten, begge to, og vi var nok for sultne, siden jeg glemte å ta bilde av det. Men jeg spiste fritert Camenbert-ost, noe som var kjempegodt!
Og en kald øl til.........mmmmmmmm
Det var Julegater hele veien. Og flere steder var det Julemarkeder. Vi kjøpte med oss masse god Chritzo- og salami-pølse hjem. Pynteting har jeg nok av!

Det var mild og deilig luft der. Og jammen var det ikke varmere her hjemme, da vi kom hjem.
  Det er som om våren har misforstått, og kommet et halvt år tidligere. Jeg klarer meg fint uten snø, det må jeg bare si!

Det siste jeg gjorde var å vaske huset rent, og tømme skittentøyskurven. Men det er som en runddans, dette "husmorlivet". For nå er det jaggu på`n igjen!

tirsdag 22. november 2011

Omslagsjakke som varmer

Så hyggelig at du etterlyste meg, Elisabeth!
Jada, alt står bra til, det har bare vært litt mye å gjøre for meg i det siste, så bloggen blir ikke akurat prioritert for tiden. Men jeg savner å surfe rundt på besøk hos dere, og jeg lover å dukke opp snart.

I forrige uke begynte julekjøret på jobben, en uke senere enn i fjor, faktisk. Men plutselig var det der, og da jeg kom hjem etter jobb, var det å sitte i sofaen til jeg sovnet, det beste den dagen. Slik blir det nok fremover, men jeg klager ikke. Det er veldig morro.

MEN jeg har da strikket, selv om jeg har duppet av, he he. Litt godt å sove litt med et strikketøy i hendene, og enda koseligere å våkne opp med det igjen.
Snuppa har fått seg omslagsjakke, som hun har valgt ut oppskrift og farge til selv. I motsetning til meg, kler hun beige. Og hun er superfornøyd med den!!!

Den er strikket i PUNO Alpakka på pinne nr 5. jeg går alltid ned en strs på pinnen i dette garnet, ellers blir det så løst.
Jakka er strikket i et stykke, på langs, i rillestrikk. Ermene er strikket for seg, i rettstrikk, for så å sy på til slutt.
Kanten nede er rettstrikket, og med den har jeg "jukset litt" og ikke fulgt oppskriften; for den skulle være bølgete og vid, noe ingen av oss likte.

Hun var fast bestemt på at "knappen" til omslaget skulle være denne strikka rosetten. Og det var visst viktig å få den med på bildet også.

Kan dere se FEILEN da??? Jeg gikk tom for garn (uhørt!) og måtte kjøpe inn en annen innfarging! Selvfølgelig ble det på forsiden, men jeg fikk gjemt resten bak omslaget. "Det gjør ingenting, mamma", sier snuppa, og er kjempegrei med moren sin!!!

Grunnen til at jeg gikk tom for garn, var at jeg hadde lest feil. At det går ann!!
Og med jakka "fulgte" det med et pannebånd...hi hi
Det var egentlig en julegave til noen, men så passet den så godt til både henne og jakka, og hun lyste opp i et stoooort smil, da jeg sa hun kunne få det. Oppskriften er min egen, og det er strikket i MITU.

Håret hennes er hennes eget, men uten krøller. Den For#"?/+...rettetanga!!!! Hun har det nydeligste hår med masse krøller, og retter det ut. FY!

Nå sitter det en fornøyd jente oppe, med leksene, i ny jakke, og hun har visst glemt at det sitter et pannebånd på hodet også!

Nå drar jeg til Tyskland etpar dager. Vi sees når jeg er tilbake. Men det er hyggelig om du legger igjen en hilsen, så jeg vet at DU har vært innom.

torsdag 17. november 2011

Med pels på pulsen

Sånn!! Da var enda et par pulsvarmere ferdig. Denne gangen med pels på
 
Disse er hakket med to farger i Tynn Alpakka (nål nr 4.5)
For så å bli påsydd EKTE pels fra pelssau. Jeg har nemlig en pose full med avkapp, jeg kjøpte en gang. Passer jo fint å bruke dem her. Og jammen er ikke sauepels i skuddet for tiden også.


Men jeg er motstander av annen pels, der de avler dyr for pelsens bruk, til å lage tøy av. Og der dyret lider og har det vondt.
Da er det noe annet med sauer (som igrunnen er ålreite dyr :) ) der de går ute i naturen, spiser gress og har "the time of our life".
Egentlig er vi ikke flinke nok her i Norge, til å utnytte ulla den har. Mye blir rett og slett kastet!

onsdag 16. november 2011

Vin og hakking

Fra dørene åpnes til vi stenger, er det fullt kjør på jobben om dagen.
Da jeg kom hjem sent i ettermiddag, hadde mannen middagen klar til meg, og så måtte jeg sjenke meg et glass vin. Det trengte jeg nå........
Ellers har jeg hatt et par sokker ferdig en god stund nå. Ja, ikke verst til å være meg, vet du. Jeg som nesten aldri strikker sokker. Men det er fine gaver å gi bort, selv om jeg ikke aner om hvem som er den heldige mottaker av disse her

De er strikket i MITU (50% alpakka- 50% ull) som er blitt med på lista mi over favorittgarn. Ikke er det sokkegarn, men jeg tenkte meg noen kosesokker, jeg, da. Mykt og deilig garn, som Mitu er.

Sokkene er en "avlegger" etter disse pulsene jeg strikket tidligere i høst, som var en gave til ei venninne

Begge parene er MITT design. Og fletter er jo så enkelt å strikke, og pynter mer opp, enn å kun strikke vrangbord.

Jeg har fått helt dilla på HAKKING, og har en idè på noen pulsvarmere.
Dessuten har jeg laget meg en lang hakkenål, siden jeg irriterte meg over kabelen som svingte og buktet seg rundt forbi, og som plasserte vekten på nåla feil, og gav meg stive fingre
Jeg kjøpte med meg hjem fra jobben, en kabelskjøt, og skrudde en hakkenål i hver ende, slik at det ble en lang hakkenål. Jeg bruker jo bare den ene enden, siden jeg hakker frem og tilbake, så det gjør ikkeno om den andre enden er i feil strs. Og nå er den mye bedre å håndtere.

Etter at jeg hakket meg et sjal og pulsvarmere tidlig sist vinter, med flerfarget garn, synes jeg det gir en så flott effekt, at jeg fortsetter med det.
Jeg har en ensfarget, og en annen flerfarget(håndfarget)
På bildet er den flerfargede til høyre. Man ser nesten ikke forskjellen her, men det blir et flott spill på det ferdige produktet.

Jeg måtte kjøpe meg noen flere farger, som jeg kunne eksprimentere med
Favorittgarnet Babysilk, i de fineste lillafarger. Dette blir spennende.
Beklager billedkvaliteten, men å ta bilder på kveldstid i dårlig lys, gir ikke de beste bildene.......

Og så må jeg tilføye litt fra i går. Jeg var jo hos tannlegen, noe man ikke synes er helt topp.
Bedre ble det ikke da jeg skulle koke melk til risengrynsgrøt, og dørklokka ringte. Det var en innstallatør til internett/tv, som jeg skulle vise hvor jeg skulle ha punktene .

Ja, resten kan du vel tenke deg.................Jeg banna høyt da hele komfyren var nedkokt med melk, og DET dufter ikke akurat godt heller.
Det ble ingen grøt den dagen!!

Ha en fin kveld.

tirsdag 15. november 2011

Blomster på pulsen,

.....og en snabel midt i fjeset!
Kom fra tannlegen for etpar timer siden, og bedøvelsen sitter fremdeles litt i. Da jeg gikk derfra, følte jeg meg som elefantmannen, altså med en snabel midt i fjeset, og jeg synes det var merkelig at ingen på venterommet kommenterte det, he he

Men en ny tann er bygget opp, og jeg er noen kroner fattigere, men kan nå leve et helt normalt liv igjen, uten å se ut som verken en heks eller elefantmannen.
Da jeg satt og heklet blomster til strikkecafeèn sist uke, dukket det opp en ny "oppfinnelse" her hos meg.
Disse blomstene du ser her, satt jeg og laget i en annen farge og garn, BLÅTT, som da ikke er meg. Men så dukket ideèn opp da blomsten var ferdig heklet, stor og fin som den var.
Hvorfor ikke gjøre den om til en PULSVARMER tenkte jeg. Og fant frem yndlingsfargene som lå slengt i en bolle med restegarn.

Så laget jeg to like, og sydde på noen perler, pluss trykknapper på noen av kronbladene, og kneppet dem fast på håndleddet. JIIIIIHAAA!!!

Ble det ikke tøft, eller? De er heklet i alpakka og silke, så jeg skal si de varmer bra, og er nydelige å ha på. Og så kan de lyse opp en trist hverdag, hvis man har det.........ikke at jeg har så mye av det, da. men kanskje jeg kan glede noen andre med blomstrende håndledd, hi hi

Og hvis du vil gjøre det samme som meg, kommer oppskriften her:

ROSETT
Del1: hekle 6 lm som settes i en ring med en kjm i 1 lm.
1 omg: 3 lm (= 1 stav), 15 st til i ringen, avslutt med 1 kjm i 1 st.
2 omg: 1 fm i første st, 3 lm,* hopp over 1st, 1 fm i neste st, 3 lm *  Gjenta fra * til * = 8 lm-buer, avslutt med 1 kjm i første fm.
3.omg: Hekle i hver lm.bue slik: 1 fm+1 st + 5 dblst + 1 st + 1 fm

Del 2:  Hekle 16 lm som settes sammen til en ring med en kjm i 1 lm
1 omg: 3 lm(= 1st), 31 st til i ringen, avslutt med 1 kjm i 1 st
2 omg: 1 fm i 1 st, 6 lm * hopp over 3 st, 1 fm i neste st, 6 lm *  Gjenta fra * til * = 8 lm-buer, avslutt med 1 kjm i 1 fm.
3.omg: Hekle i hver lm-bue : 1 fm +1 st + 8 dblst + 1 st + 1 fm

Sy rosettene i hverandre, så de henger sammen, og pynt med feks perler i midten.
Sy trykknapper på noen av kronbladene, slik at blomsten kan kneppes rundt håndleddet.

Så kan du jo bruke de fargene du vil, eller bare ha dem ensfarget.
Lykke til!

mandag 14. november 2011

Enøyde banditter, og hakkede tenner!

Hei og hå! Endelig tilbake igjen. De få dagene ble nermere til en uke.
Men innimellom alt dette, har jeg fått heklet meg en CAPE
Uff, det blir litt vel mange bilder av meg her for tiden, men jeg må jo få vist frem plaggene på en grei måte også.
Denne gangen ble bildet tatt i dårlig ettermiddagslys i kjellerstua, med litt rot på begge kanter, og det måtte skje kjappt. Snuppa var fotograf, og hadde altså ikke tid til dette her, og kun et bilde, altså. Så her ble det "take it or leave it", metoden, og jeg måtte altså velge dette ene.

Men Capen er jeg kjempeglad for. Er den ikke skjønn, eller hva? Og jammen hadde jeg det garnet som skulle brukes også, Drops Alpakka. Det gikk nøyaktig 6 bunter med heklenål nr 5, og det ble heklet med dobbelt garn.
Om den er en HIT? Ikke spør, for selvfølgelig er den det. Har brukt den siden den ble ferdig, jeg.

Designeren for denne kreasjonen, heter Sidsel Sanghild, og hun er hekledesigner. Bloggen hennes finner du her , På Krogen
 Faktisk møtte jeg på henne da jeg var på Fanø i September.  Sidsel til venstre, og Julia til høyre (Julia er strikkedesigner)

Se bare den flotte ponsjoen Sidsel har på seg, som hun har designet. Og Julia har selvfølgelig sitt NESSIE- tørklede på (gratis-oppskrift på hennes blogg Ålerusen)

Her er boken til Sidsel, som oppskriften på Capen kommer fra. Det er faktisk et av de store prosjektene i boken, ved siden av etpar ponsjoer. Ellers er det mange små-prosjekter, som er supre til gaver, eller om man vil lage seg noe nytt på etpar kvelder.
Har du også lyst på boken, kan du få tak i den via hennes butikk

Til pynt, jeg elsker jo å stæsje opp litt, har jeg sydd på 3 kokosknapper med emalje. Halsen er heklet rundt, så det er ingen åpning der, men jeg hadde jo lyst på litt pynt.
Og jeg digger muslingemønsteret
Hvor kommer overskriften fra, tenker du. Her handler det jo ikke om banditter og tenner..........men det kommer nå:

Av alle ting som kan skje, klarte jeg å bite istykker en tann i helgen. Jeg må innrømme at det var snop jeg heiv i meg, og KNAS! sa det, og så datt jammen en diger bit av tanna mi av.
Slapp av, det var IKKE fortanna, heldigvis, ellers hadde jeg ikke gått på jobben i dag. Men man føler seg som en enøyd banditt og en gammel heks, når slikt skjer.

Heldigvis har jeg en venninne som jobber på tannlegekontoret, og hun skaffet meg time der i morgen. Paradoksalt HADDE jeg time der i dag, men avbestillte timen i forrige uke, siden jeg ikke trengte å gå, trodde jeg................. Så feil kan man altså ta! ;)

onsdag 9. november 2011

Knekkis, Strikkis, Snakkis og noen blomster

Tusen takk for alle godordene fra dere. Jammen ble jeg litt slankere av det også. Bare fortsett med det, hi hi.
I går bakte jeg Ostekake igjen, til strikkecafeen i dag. Og jammen slang jeg ikke sammen noen knekkebrød i samme slengen også
Disse har jeg bakt i mange år, lenge før det ble så populært som nå!!! Samtidig baker jeg Dansk Rugbrød hver uke. Det er bare såååååå godt, det også.

Ja, så er det siste strikkecafè i kveld, før jul. Fler rekker vi ikke, for nå begynner julekjøret i butikken, og da får vi ikke tid.
I kveld er TEMAet Heklede blomster og rosetter
Jeg har sittet etpar dager nå for å forberede meg..........må jo ha noe å vise frem.
Den forreste, til høyre, er faktisk strikket, ja de orange også. Det var gjort i en håndvending, og de skal surres sammen og syes tilslutt. Kjempefine som pynt.

Kommer med litt oppskrifter på de neste gang, men nå må jeg stikke....................
Skal jobbe til kl. 21.30 i to dager nå, så jeg blir litt opptatt, men vi sees snart igjen!
Inntil da, kan du jo hekle noen blomster .

mandag 7. november 2011

Kjendis for en dag

Så fikk jeg altså mine 15 minutter, som Andy Warhol sa
Innslaget i avisa kom på lørdag, og det er enda bedre enn på fredag! Da har nemlig folk bedre tid til å nyte avisa ved frokostbordet.
Jeg sitter midt i bildet, og STRIKKER! Selvfølgelig!

Da jeg jobbet på lørdag, fikk jeg en mannlig kunde som ville ha hjelp til å finne garn til et skjerf. Mulig han hadde lest avisa den dagen....hvem vet?

Dere har sikkert ventet utålmodige med å se meg i den kjolen/tunikaen. Her kommer jeg
Ikke det beste bildet........for Sønnen hadde nemlig ikke tid, og knipset, for så å si seg ferdig med det.

Men som du ser, GOOOOD plass foran, og livet holder seg der det skal, nemlig under!

Med mønsterstrikk, blir man ivertfall IKKE slank (flettestrikk er kanskje hakket verre), og når man har lagt på seg 5 kg i løpet av sommeren, er det heller ikke slankende. Men dere får ta meg som jeg er.
Man blir heller ikke slankere av å ta bildet selv, og ikke redigerer jeg heller.
Men kjolen ble brukt på lørdagskvelden, da vi var ute en tur, sammen med venner. Og i det lune været som er for tiden, kan jeg bare si at jeg holdt varmen. Litt for mye, kanskje.

En ny aktiv uke venter; men litt strikking får man ALLTID plass til!

torsdag 3. november 2011

"Ny" butikk

Bildet av meg i kjolen kommer........... "Skal bare", først. ;)

Jeg har tatt noen bilder i den "nye" butikken vår. Det ble revet en vegg, satt opp noen nye, og kassa ble flyttet. Det resulterte i en mye større, og luftigere butikk.
Deilig ulltøy fra IVKO.
Bunadshjørnet med stæsj og tilbehør.
Dukken med det brune tøyet er kledd i fantastisk tøy fra Ewa i Walla. Hun er superdyktig på stoff. Denne kjolen er i helsilke, og jakken i fløyel. Det er desverre ikke min stil, men jeg er imponert over kvaliteten i stoffene.
Ny garnreol i garnavdelingen!
Elisabeth, det er denne vi fikk plass til. Vi ryddet bare bort "rotet" som stod der tidligere. Når det kommer til garn, får man alltid plass til litt til......
 En hel hylle fyllt med flerfarget KAUNI (som det fantastiske sjalet mitt ble strikket av)
Og her ved bordet, blir det drukket kaffe, løst strikkeproblemer, strikket............ja, i det hele tatt er dette et veldig koselig samlingspunkt.

Og følger du med i PD (Porsgrunns Dagblad) i morgen, kommer det en repotasje fra butikken. Jeg hadde nemlig besøk av en journalist i går.

Og det siste han sa, var   jeg fikk nesten lyst til å begynne å strikke, jeg!

onsdag 2. november 2011

Frk. Klokkeblomst

Ja, så var kjolen/tunikaen min eeeeeendelig ferdig!!!
Den er kun hengt opp på henger for deres skyld ;), siden den er vasket, og lagt til tørk i natt. Senere skal jeg jeg presse litt på den.

Jeg er veeeeldig fornøyd med den!!! Fargen er perfekt , iallefall til MEG! Dessuten er den strikket etter MIN kropp.
Neida, jeg har ikke slunkne bryst, men det ser slik ut på kjolen. Jeg har strikket så det blir PLASS til mine bryst i den, og derfor vil vrangborden i livet bli der den skal, altså UNDER brystene.

Når jeg prøver slike plagg i butikken, tar brystene altfor stor plass, og jeg ender med å ha livet rett over puppen. Ikke mye flatterende, skal jeg bare si!

ALT ved denne oppskriften har jeg gjort annerledes, og det er vel derfor den passer. Yes, jeg har prøvd den underveis..........denne SKULLE passe meg.

Garnet er fra BINDESTUEN, som jeg kjøpte på Fanø for 2 år siden. Et fantastisk garn, som jeg skulle kjøpe denne gangen også, men plutselig var det utsolgt. Neste gang er det dette jeg skal kjøpe først.

Skjørtet, som begynner nederst, er strikket på p nr. 5, for så å bytte over til p nr. 4, og så ende opp i p 3.5. Veldig greit å forme strs med pinnetykkelsen, synes jeg.

Siden jeg laget bryst, er livet helt uten oppskrift, siden jeg hadde inn og uttagelser, etter "feelingen".
Ermene strikket jeg i 3/4 lengde, slik at denne er litt varm på en kald vinterdag.

Så er det bare å ta frem mine, brune, finslitte støveletter!!!

tirsdag 1. november 2011

Morgenstund har ULL i munn

Hjeeesph........ I natt fikk jeg heller ikke sove, så jeg stod likesågodt opp; kl 05 i dag morres.
På med kaffen, frem med strikketøyet, og tenne masse lys
Morgenstund har ULL i munn, vet du! hi hi

Så fikk jeg endelig stellt litt frokost til ungene, da de stod opp. Jeg har jo blitt nekta, for de står opp, og ordner seg selv, mens jeg får sove litt til. Men altså ikke i dag. Jeg serverte varm toast og kakao, og det synes de var greit (men altså, dette blir ingen vane.......)

Siden jeg hadde fri i dag, hadde jeg planlagt å strikke dagen lang. Men våken som jeg var, gikk jeg ut døra her kl 08 i dag morres, på vei til jobb. Joda!
Her ser du jobbveien min, som jeg har visst før, men nå er det høst på veien min
, og til venstre ved bildet, er det en kanal med båter, men nå er det ikke mange tilbake. De er nok tatt opp for vinteren.

Før jeg dro hjem fra jobb i går ettemiddag, dumpet det inn masse nytt garn, som jeg ikke rakk å gjøre noe med. Dessuten visste jeg at de nye hyllene skulle være på plass i dag. Jeg klarte ikke å holde meg, men MÅTTE ned å se!
Så fikk jeg jobbet noen timer også...............elsker jobben min, vet du. ;)

I kveld fikk jeg strikket de siste maskene på Frk. Klokkeblomst kjolen min, og den er nå montert, og surrer rundt i vaskemaskinen. Jeg er så spent.............det er vel du også?