Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enklefredag 30. september 2011

Fanø Strikkefestival Del3

Det er deilig å være Norsk, i Danmark!!!!

Det synes iallefall jeg, som du kan se.
Noen andre som også synes det samme, er DUODU fra Norge; Strikkedesignereduoen fra Trondheim. De hadde blitt hentet inn til foredraget på Strikkefestivalen, og hadde motevisning av tøyet sitt.
Som modeller hadde de "vanlige" damer , som bodde på øya.

DUODU traff vi på gata i Fanø; to herlige damer, kan du tro. (det er de til høyre....)
De lager tøy etter personligheten, og noen av antrekkene er som skulpturer, faktisk.
Denne røde er jo litt lekker, da.........
Denne har små "finner" på, og her har de brukt Batikk. Ikke noe som minner om 70-åras freaka tøy, her nei.
De lager også tøy man kan bruke til daglig bruk......uten finner og krumelurer, om man ønsker noe klassisk. Ullstoffene de bruker, er fantastisk mykt og lett.

Var du heldig og fikk kjøpt M&M magasinet til Tine Solheim, som kom i September, står det to-tre sider om damene, som du kan lese der. Eller gå inn på deres hjemmeside.

Ellers traff vi også på Julia og Sidsel, to bloggere, som faktisk også er designere.
Sidsel, til venstre, er hekledesigner, og har gitt ut en heklebok. Julia har 2 strikkedesigns med i en bok som er på trappene. Skjerfet hun har på seg, NESSIE, er en gratisoppskrift. Du finner den på siden hennes.

Tenk å treffe folk man ikke kjenner, men så er det som å ha kjent dem bestandig. Helt fantastisk!

Da jeg kom hjem på onsdag, sa Mannen at jeg ikke trengte å snakke så høyt og tydelig. "jeg forstår alt du sier, altså" sa han. Jeg har jo prøvd å gjøre meg forstått, og konsentrert meg for å følge med på hva de andre sier. Selv om vi ikke er så langt fra hverandre, Danmark og Norge, har vi våre ulikheter.
Men heldigvis ikke de helt store!
Ønsker alle en riktig fin helg. Selv, skal jeg på Jazzkonsert i kveld (og jobb i morra)

to be continued............... ikke helt til det kjedsommelige, håper jeg?

torsdag 29. september 2011

Fanø Strikkefestival del2

Vi hadde laget eget design, som vi gikk rundt med på festivalen. Du kan tro det ble lagt merke til!

Denne lille brosjen hadde Anne laget i mange farger, det var bare å velge. Så surret vi rundt den fargen vi ønsket i nøstet, og vips, så hadde vi en lekker nål.
(Den vil jeg bruke på jobb også.)

Se bare hva Marianne hadde laget til alle 4:
Vi hadde fått vår egen "taske" med navnet vårt på, og med forskjellige merker. Bla stod det også I`ll knit for beer, og et stort dødning-hode. (sikkert for skarpe pinner!)

Disse vandret vi rundt med, og alle lurte på hvor vi hadde kjøpt dem. Vi fikk også AUTOGRAFENE til dem vi traff på vår vei. Men noen glemte vi å få. Nemlig til disse Strikkesøstrene her:
Lene, Berit og Gitte, som her kommer med kake til oss. Vi var så heldige å bo bare 5 min fra hverandre, så vi fikk skviset inn et treff. Dere kan tro det var hyggelige damer vi fikk på besøk!
Ja,  Tine var også med. Hun traff vi nemlig på kurset vi var på, og tok henne med oss til hytta, der vi ventet på de andre strikkesøstrene.

Ser du den flotte kjolen til Gitte? Den har hun strikket selv, og den er bare helt fantastisk.
Og endelig fikk vi truffet hverandre, Gitte og jeg. Vi har kjent hverandre her på nettet temmelig lenge, og gledet oss til å møtes IRL. Gitte var like søt som jeg hadde forestillt meg.

Ang Rosensjalet jeg fikk i gave, så er det faktisk ikke et Seyfarth-sjal, men en lookalike. Oppskriften kan du kjøpe her, og det er strikket i KAUNI-garn. (og det er riktig at det minner om Kaffe Fasett, Helen)
Anne og Marianne hadde strikket hver sitt sjal. Ja, her ser du Anne sitt også. Mariannes sjal kan vi ikke vise, for det er gått til de evige jaktmarker pga at hun er så glad i å vaske på 40 grader. Yes, det er bare å gjette seg til................(beklager Marianne, men jeg måtte si det ;) )
to be continued...............

Fanø Strikkefestival

Så var årets Strikkefestival på Fanø over, og jeg sitter igjen med flotte opplevelser og gode minner, som jeg kan leve på en kald vinter igjennom.

Vi bodde kjempefint til, ute ved klittene, og lyng så langt øyet kunne se. Og for hver dag, ble været bedre og bedre. Det var bare helt fantastisk!!!
Ryktene sa det var 5000 kvinner (.....og noen stakkars menn) på øya den helgen. Faktisk var det litt fullt av folk, til tider, så man ikke fikk se (og kjøpe) det man hadde lyst til. Og VARMT!
Overalt hvor man gikk, traff man på damer med flott strikket tøy på. Å gå i gatene, var som å være på en Catwalk.

Christel Seyfarths butikk
Her står mine kjære venninner utenfor CS butikk, Marianne, Judith (uten blogg) og Anne.

Dette var det beste bildet jeg fikk, siden det alltid krydde av folk inne i butikken. Er det ikke flott?

Og så undrer du deg vel over bildet med sjalet øverst? Det er meg med den flotteste gave. Anne og Marianne hadde fått en av Mariannes "hjelpere" til å hurtigstrikke et sjal , til MEG! Er det ikke fantastisk?
Det er mine farger, og det varmer så godt. Og hver gang jeg vil savne mine skjønne venninner, kan jeg bare ta det på.
to be continued...............

tirsdag 20. september 2011

Bølgen og Fanø

Tusen takk for alle de koselige hilsnene dere har sendt meg i helgen. Dere er skjønne!
Flere venninner kom innom meg, med sjokolade!!! Det er hyggelig å vite at de kjenner meg så godt, og vet akurat HVA jeg liker : sjokolade med marsipan i!!!

I helgen ble også BØLGEN, eller MIYAKE ferdig
Den ble veldig stor og lang, men med et bredt belte i livet, tror jeg at det skal gå. Beklageligvis får dere ikke se den med meg inni, for det var plent umulig å få tatt et skikkelig bilde. Men den ser da flott ut her, ikke sant?
Men jeg skal ALDRI strikke den igjen. Maken til kjedsommelig strikking............... Jeg kunne likesågodt ha heklet meg enda et pledd.

FANØ STRIKKEFESTIVAL
I dag er det pakking som gjelder, for i morgen sitter jeg på flyet til København for å treffe Marianne igjen. Atter en gang går turen videre til øya Fanø, der vi skal på Strikkefestival!
Vi plukker opp Anne underveis, med en liten stopp i Odense, der vi skal innom "Tantene", før vi drar videre.
Sist gang ble vi sittenede i fergekø i 5 timer, og for å unngå dette i år, reiser vi en dag tidligere.

Og så gleder jeg meg til å møte alle dere andre der ute i Bloggland. Det skal bli hyggelig å treffe dere IRL.

Da er det bare å pakke ned all sjokoladen og brunosten, strikketøy og "pikkpakk", og selvfølgelig må jeg få ladet fotoapparatet før jeg drar. Det er typisk meg å ha med et streikende fotoapparat, når det er som viktigst. For dere vil vel se bilder fra turen, regner jeg med?

Da sees vi om en ukes tid igjen, her inne. Og for dere andre; vi sees om noen dager. Gleder meg! :)
Stor klem fra meg.

fredag 16. september 2011

Jomfruens tegn

Når man er født i Jomfruens tegn, vanker det roser på en dag som denne, siden det er MIN dag i dag
Takk til alle dere som husket på meg.
I dag fikk jeg nesten ikke tid til å jobbe, bare å ta imot sms-hilsner på mobilen min, hi hi

Ellers har det kommet inn masse herlig tøy i butikken nå
Tøyet er fra IVKO, og kommer i mange nydelige farger og mønster. Den grå drakta på bysten, har heklede detaljer, og er skikkelig lekker på. (dette er det ikke strikkeoppskrifter på , men ferdiglagede produkter)

Selvfølgelig har vi litt strikk og garn utenfor også, så vi kan friste de garngale
Jeg tror jeg lar stolene stå ute, helt til den første snøen kommer. Må jo det.

Noe blir påbegynt av strikkerier og heklerier, og jammen blir det noe ferdig også. Denne gangen ble jeg ferdig med ei hekla pute, som jeg begynte på for en god stund siden. Den kunne blitt ferdig på 2-3 dager, om jeg ikke hadde satt igang så mye annet samtidig.
De morsomme knappene(fisk og skillpadde) er i tre, og passet så fint til å lukke med, synes jeg.
Garnet jeg har brukt er Evilla Kunstgarn, som skifter farge underveis, mens kanten rundt er i Finull.
Og jeg har friheklet. Det er MYE bedre, enn å følge en oppskrift!

Nå står Mannen å kokkelerer på kjøkkenet, så det er vel bare for meg å innta plasssen i sofahjørnet , med strikketøyet og vinglasset i nærheten, og KOOOOOOSE meg resten av helga. Yes, indeed!


God helg til deg også!

torsdag 15. september 2011

Et skikkelig håndarbeidsdrops

Har du fått med deg Tine Solheims nye håndarbeidsmagasin??? MbyM (made by me)
Da jeg hørte det skulle komme, trålet jeg Narvesen og andre butikker, der jeg ikke kunne finne det. men så sa en på Strikkecafeen i går, at det var en full bunke på nærbutikken min.

I dag morres drakk jeg kaffe i en fei,  og spurtet opp til nærbutikken for å kjøpe med meg magasinet. Jeg kjøpte to,( siden jeg kjenner noen Dansker som sikkert også sikler litt på dette ;) )Og Dama i kassa lurte fælt på om jeg leste så fort, at jeg måtte kjøpe to, he he

Et kjempeblad, det må jeg bare si!!! Jeg lurer bare på når jeg skal få tid til å få strikket meg noen av modellene? Ikke arbeidsledig, altså!


Horn til pynt på bordet, i kjellestua.

Det er et Reinsdyrhorn, som jeg har fått av bloggvenninna mi Turid, som har den fine bloggen Strikketur. Hun har funnet flere Reinsdyrhorn når hun har vært på tur (det har altså ikke blitt slaktet dyr, for at jeg skal ha noe til pynt)
Og så spurte jeg henne pent om jeg kunne få et horn, og jammen sendte hun flere stykker til meg.

Kjære Turid, Tusen, Tusen takk for de flotte horna. De passer så fint inn i kjellerstua vår.
Jeg har dem hengende eller liggende ,litt her og der. Mulig det skal lages noe med dem senere.........
Ps: I morgen er det visst en som har bursdag...............jeg sier ikke mer ;)

TUDDELUUUU!!!

tirsdag 13. september 2011

Sugar in the morning...

Morgenens kaffe inntas med en søt kjeks, siden jeg ikke er noen frokostmenneske. Og på føttene , har jeg verdens deiligste sokker, som jeg har fått i gave
...strikket i Mirasol-Alpakka.
Og det er av henne jeg har fått dem
Venninna mi, Åse, som jeg pleier å møte "i svingen" av og til. Da strikker vi og løser verdensproblemer, og bare koser oss sammen.

På denne tiden treffes vi ALLTID, siden vi har bursdag, begge to, i september. Da "feirer" vi med gavebytting og et treff, som vi kaller det.

Hun er en habil sokkestrikker, og siden jeg ikke er det, er det hun som holder meg med sokker.
Og jammen fikk jeg etpar kluter også. Det passet bra for, for de forrige jeg fikk av henne, begynner nå å bli utslitte. De er i daglig bruk, og er en super venninnegave.

I dag skal det bakes ostekake, til Strikkecafeen i morgen. Selvfølgelig må vi ha hjemmebakte luxuskaker. De får bein å gå på, når damene inntar lokalet.

Så ønsker jeg alle får en kjempefin dag, selv i regn og blæst.
Hilsen fra Sylvia, som strikker og strikker på "Bølgen" sin. ;)mandag 12. september 2011

STRIKKECAFÈ

VELKOMMEN til STRIKKECAFÈ
på HUSFLIDEN
i Porsgrunn


Onsd 14 sept
kl. 18.30 - 21.00


TEMA:
Høstens strikkemodeller fra Pt,
og en sniktitt på produkter fra et nytt Interiørhefte,
som vil komme senere i høst

Det vil også bli vist NÅLBINDING

Fri entrè
Lett servering

Ta med strikketøyet og godt humør!
Sees vi?

søndag 11. september 2011

Tøffelhelt

I helgen har jeg strikket for livet, på et par tøfler som i dag reiser til Spania. De er til tanten min som bor der. Det kan bli kaldt på føttene der også
Jeg har hatt hele sommeren på meg, og "hatt så god tid", at det ikke har hastet. Helt til nå!
Noen som kjenner seg igjen, eller?

Heldigvis går det raskt med tykt garn og pinner nr 10. Gode og tykke er de iallefall.

Ellers venter jeg fremdeles på rørleggeren...............
Alt er klappet og klart til badet, det er kun vann og kloakk som mangler. Men den dagen kommer vel i løpet av høsten, tenker jeg.

I dag morres heklet jeg en silkekant rundt det røde cashmere-sjalet mitt. FIN har nemlig kommet med noen nye farger, og endelig også i RØDT
Jeg gjorde det med det grønne cashmere-sjalet tidligere, for å piffe det litt opp. Men så manglet jeg Rødt, og nå ble det altså en kant rundt denne også.
Jeg synes det er så fint å blande forskjellige garnkvaliteter med hverandre.

Den siste uken har jeg slitt litt med å sove; har en stiv nakke, med tilhørende hodepine. Det er pyton, for jeg liker best å være i sprudlende humør og i fin form. Men jeg gjør så godt jeg kan, altså.

Det med å bo i borettslag, er også en prøvelse, for meg som er veldig var for lyder.
I hele formiddag har en unge funnet frem 17-mai fløyta si, og fløyta ivei på den. Jeg skjønner bare ikke hvorfor moren hans ikke har gjemt den bedre vekk. Jeg la alltid ungenes "bråkeleker" lengst bak i skapet.

Dessuten er det FESTING. Og denne helgen var det et nabohus til borettslaget, som festet ute på verandaen sin. Det er hyggelig nok, det, hadde de enda ikke sunget KARAOKE hele natta!!!!!
Utestolene har kommet inn, i kjellerstua. De gir ekstra sitteplasser, og er faktisk gode å sitte på også.
Jeg tror faktisk jeg skal lage meg en stor kopp te, ta med strikketøyet mitt, og kose meg litt her nå, jeg.
Ja, det skal jeg. ;)

torsdag 8. september 2011

Prosjektion

Jeg kan ikke la vær å ha mange prosjekter på gang. Muligens det er flere der ute, som kjenner seg igjen?

Frk Klokkeblomst kjolen/tunikaen begynner å nerme seg, nå....
Jeg er kommet til "brystene", og kludrer litt, og forandrer på oppskriften. Jeg er ganske "velproposjenert" der oppe, og prøver å strikke til litt ekstra plass. Men har jeg lagt ut for mange masker, blir det "hengebryst", og da blir iallefall ikke kjolen brukt. Men så tenker jeg på hvor fantastisk den blir, om jeg har gjort det riktig, og fortsetter ivrig med prosjektet mitt.

Dagen etter 22-7, var jeg nødt til å begynne på noe, siden vi satt timesvis foran tv og fulgte med på nyhetene. Da måtte jeg ha et enkelt strikketøy. Og det ble denne, BØLGEN
Og dette er noe av det kjedeligste jeg har strikket på lenge!!!!! Men jeg vet at resultatet blir flott, så jeg biter tennene sammen, og strikker på trass. Og etter fargene å dømme, så passer det med litt rødvin i glasset når jeg strikker på denne. For du ser vel at fargene er absolutt MEG?

Jeg strikker på pinne 3.5 med EVILLA kunstgarn. Og er kjempeglad for fargeskiftene.......Jeg hadde krepert om hele saken var ensfarget.

Og til sist, må jeg bare vise frem de nydeligste tovede hjertene min kollega Eva har laget
Hun har tilogmed heklet de tynneste små blonder, som hun har pyntet dem med. Er de ikke skjønne?
Vi selger dem i butikken for 155 kr.

I dag har jeg fri, og skal sjaue litt her hjemme. Og så blir det nok tid til litt strikking og kos også.

                                                    Grip dagen

onsdag 7. september 2011

PUFF og Fluff

Dette er en PUFF og ikke en kråkebolle, men det ligner.

Ja, sååå stor er den, altså. 1 kg garn og 2 dyner, så den veier litt, kan du si. Men flott er den.
Ideèn fikk jeg herfra, men gjorde den litt om, siden jeg benyttet garn fra Butikken. Slik gjorde jeg:

1 kg POLAR, 100% ull. Pinner nr 12.
Legg opp 45 masker med dobbelt garn/tråd, og strikk rillestrikk til alle nøstene er strikket opp (spar en liten ball til sammensying )
Sy sammen kortsidene, og snurp først sammen på den ene åpningen, før du fuller den med 2 dyner som du pakker godt sammen i hverandre. Sy sting i annenhver maske, og snurp. Sy så i de andre maskene, og snurp. Bruk dobbel tråd, men en hyssing holder best. Sy sammen på den andre siden, på samme måten.

Modellene på dukkene er strikket i PUNO-Alpakka. Og vi har fått inn de nye fargene nå. Endelig, for det er så mye jeg har lyst til å strikke med "smør-garnet"(= er som smør å strikke med) og alle fargene passer ikke helt for meg.
Men disse nye, i høstfarger, Oh..la la
Den brune i midten er "gammel", da, men gikk så fint sammmen med disse to "yndlingsene". Og ja, man får litt 70-talls tendenser av disse, men er det ikke RETRO-tider da???
Melange betyr at de er litt melerte, men ikke sånn "bråkete" melert.
Det er  3 farger til som er nye, men de fikk jeg ikke med. Men SORT er det også blitt, og den er super å kombinere de andre fargene med.

Ellers er ikke badet ferdig ENDA!!!! Du vet, håndtverkere, de kommer når det passer dem.
tirsdag 6. september 2011

Hang on.

Jeg har gått til innkjøp av verdens nydeligste knagger. Bare se her
De er i keramikk, og jeg eeeelsker keramikk!!
De måler ca 13 cm i diameter, og er ganske store. Hadde de vært mye mindre, ville jeg laget ørepynt av dem, hi hi
Bare se det nydelige mønsteret, da!

Disse fant jeg før helgen, men har gått og tenkt på dem i noen dager nå. De var like fine fremdeles, derfor kjøpte jeg dem. Jeg vil ikke bare kjøpe for å kjøpe, om du forstår hva jeg mener?

Jeg har flere steder der de passer, men jeg kjøpte kun 2 (litt dyre til å være knagger), så jeg må bestemme meg for hvor de passer best.

I kveld blir toalettrommet nede ferdig (jippiiii!!) og da får jeg se om de havner der, selv om jeg allerede har kjøpt en knagg som passer perfekt der inne. Men det er lov til å skifte mening, da, vet du.
Jeg kjøpte de litt for trøst også. For i natt har jeg sovet dårlig. La meg først si jeg er veldig var for lyder, så noe er min egen skyld. Men ikke han ved siden av som snorker.....zzzzzzzzz.
Endelig sovnet jeg, men ble vekket av Katzenjammer, nei ikke musikk, men 2 katter som Mjauet noe så innmari. Selvfølgelig rett nedenfor vårt vindu.

Ikke så rart egentlig, for det var vår egen kattepus, hun bor jo her. En nabokatt (hann) hadde tatt veien forbi, og ville hilse på. Det vil ikke hun ha noe av, og gav ham juling, så sykkelen min veltet med et brak!!
Jeg føk ut i bare morgen-kåpa, og henta kosten, så jeg fikk guttepusen avgårde. stakkar, han hadde fått juling, for det lå masse hår igjen på trappa vår, etter han.

Etterpå fikk jeg ikke sove, pga det dryppet HØYT ute, siden det regnet. Så 05.30 stod jeg opp og laget meg litt te. Og puslet litt med ungene da de skulle på skolen. Da de var dradd, tok jeg meg en liten blund på sofaen, men så ringte det på døra.................Det var rørleggeren og ikke melkemannen, ha ha

Ja, noen dager, altså!!!!
Ikke rart jeg var nødt til å trøstekjøpe verdens nydeligste knagger!!

mandag 5. september 2011

Blomster på pulsen

Ferdig med enda et par pulsvanter i det nye garnet HVERDAGS (fra DSA)
Disse er laget på samme måten som de rosa jeg viste sist.(det holder med kun et nøste) Men disse ble litt lengre,og fikk også hull til tommel, og jeg avsluttet med en skjell-kant øverst til pynt. Så får de ligsom sin egen karaktèr.

Grått er ikke helt "my kind of tea", så jeg var nødt til å ha et lite fargeinnslag. Og da var valget ganske lett: Lekre perlemorsblomster-knapper, i 3 farger.
Disse er også modeller i butikken, og de forrige, rosa, har inspirert flere til å lage sine egne pulser.
Det håper jeg også disse vil gjøre.

Ellers ble PUFFEN ferdig før helgen, men den mangler fyll; som sannsynligvis kommer i morgen. Da lover jeg bilder, vet du!

Ha en deilig mandagskveld!

søndag 4. september 2011

Kreativ morgen

Da jeg våknet opp mellom 07 og 07.30 i dag morres, var det bare å stå opp. Etpar kopper kaffe, så var jeg igang.
Jeg bobler nemlig over av kreativitet i dag!!! Det er så mye jeg har lyst til å gjøre.
Jeg startet med å ta frem 2 løpere jeg kjøpte i går, som jeg hadde planer om å forvandle
Når jeg ser feks løpere, håndkler og brikker, har jeg alltid lyst til å sy puter av dem. Og nå var tiden kommet! Frem med den stakkars symaskinen som står og støver ned. Sist den ble tørket støv av, var det en nabo som måtte låne den.

Det er greit å sy, men vi blir alltid uvenner, symaskinen og jeg. Enten klusser tråden seg, eller så er det slutt på tråd. Det skjedde i dag.........selvsagt!
15 cm to go, så var det slutt på undertråden, og ikke hadde jeg mere igjen av denne fargen heller. TYPISK!!! Her var det bare å finne frem en eller annen tråd, og bli ferdig med det.

Og resultatet kommer her
To tøffe puter, sydd av to løpere fra KID. Og vi er altså nede i kjellerstua vår.

Jeg har ikke rukket å gjøre så mye mer der nede, siden vi ikke har stikkontakter der enda. Vi har laaaaange, tykke skjøteledninger overalt , slik at vi kan bruke rommet. Ungene bruker det ofte, og det er ligsom derfor vi pusset opp her.

Jeg vil ha det robust, med farger fra naturen. Og da jeg kom over dette bordet i går, var det bare å dra kortet
Det er i nettop denne stilen jeg ønsker. Ser du godt etter, er det et Coffè table. Det er nemlig et brett, som står på 4 bein av tre. Det er bare å løfte det opp, dra opp på kjøkkenet, og fylle det med kaffekopper, og kanskje en skål med sjokolade? Så er det om å gjøre å ikke snuble ned trappa, før man setter det på plass igjen, og NYTE det.

Lysestakene har sønnen gitt meg til jul. De har han dreid selv. I love them, og de er perfekte her nede.
Aviskurven rommer akurat 2 potter med oliventrær. De har stått ute i hele sommer, men nå er det jo HØST, og da er det på tide å flytte inn.
Aloe vera planten er et must her i huset. Det hjelper mot det meste: brannsår, utslett, ja, det meste!

Og heldigvis er trenden nå GRØNNE PLANTER.
Endelig, for er det noe som gjør et hjem lunt, så er det planter.

God søndag!