Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enklesøndag 27. november 2011

MAGIC

Da var jeg tilbake fra Tysklandsturen vår. Med dette bildet, kan du kanskje gjette hvordan vi kom oss dit
Nemlig med Kielbåten, Color MAGIC.
Er de ikke flotte, disse kunstneriske manetene som henger ned fra taket?

Vi tok samme turen for 4 mnd siden, da med "Fantasy", og da var ungene også med. De var misunnelige når vi dro, for de likte turen så godt. Så jeg har lovet dem en tur igjen en annen gang.

Jeg er ikke så veldig fan av slike turer, og synes at dette var siste tur for en lang stund, sist. Men så spurte mannen om jeg ville bli med han og jobben hans, og det passet så godt inn, synes jeg. For jeg så nemlig for meg masse soving, avslapning og strikking.
Men på slike turer blir det vel mest drikking og spising, om ikke jeg tar feil!

Vi skippet frokosten på båten (men jeg fikk lurt til meg en kopp kaffe, da) for vi hadde heller lyst til å spise god mat i Tyskland. Vi havnet på et Tysk Vertshus, med trebord, masse ølgjester og matroner med røde bollekinn, som serverte. Superkoselig, synes jeg det var, altså.

Ikke er vi veldig gode i Tysk, så vi pekte bare på noe i matkartet, og gledet oss til å se hva det var.
Det er alltid rikelige posjoner man får i Tyskland, og likte vi ikke den ene retten, kunne vi sikkert dele den andre.
Vi likte maten, begge to, og vi var nok for sultne, siden jeg glemte å ta bilde av det. Men jeg spiste fritert Camenbert-ost, noe som var kjempegodt!
Og en kald øl til.........mmmmmmmm
Det var Julegater hele veien. Og flere steder var det Julemarkeder. Vi kjøpte med oss masse god Chritzo- og salami-pølse hjem. Pynteting har jeg nok av!

Det var mild og deilig luft der. Og jammen var det ikke varmere her hjemme, da vi kom hjem.
  Det er som om våren har misforstått, og kommet et halvt år tidligere. Jeg klarer meg fint uten snø, det må jeg bare si!

Det siste jeg gjorde var å vaske huset rent, og tømme skittentøyskurven. Men det er som en runddans, dette "husmorlivet". For nå er det jaggu på`n igjen!

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Aldri tatt turen med Magic jeg. Men Prinsesse Ragnhild en gang for hundre år siden. Husker bare jeg lå kveila rundt toalettskåla, i liten storm, en gang utpå kvelden. Den flotte middagen endte der. Ha ha..
Blir lett sjøsyk, jeg som er datter av en sjømann..

Tyskland er hyggelig i førjulstiden syns jeg, med julemarked, gluhwein, pølser og alskens gode greier.
Fritert camembert er digg.

Ang klesvask og du som har ungdommer i hus, sukk... det er som å måke snø, i snøstorm.
Her i huset merkes forskjell nå som bare patriarken og jeg bor her. Både på klesvaks og strømregning!!! All dusjingen og klesskift til de unge vet du.

Tror jula blir grønn i år, her i Vestfold også. Ser sånn ut nå. Liker best stabil, hvit vinter. Fra jul til begynnelsen av mars. Da kan våren komme....

ANNEPÅLANDET sa...

Båtlivet er ikke noe for meg, jeg blir sjøsyk av den minste bølgeskvulp - hadde det ikke vært for det, kunne jeg godt tenkt meg en sånn tur nå i høstmørket, det hørtes fint ut. Ellers er det så som så med julestemning, det er grønne knopper på trærne og snart springer vel hestehoven ut... Men nå må jeg ta frem adventstaken! Ha en fortsatt fin søndag!

Strikkeheksen sa...

Jeg må først lige sige: Sikken en skøn pige, din Snuppa, i slå-om-trøje i dit sidste indlæg - hvor de klæder hinanden :-)

Friturestegt camembert har jeg ikke fået siden en gang i 80-erne, men det smager jo fantastisk, så måske traditionen skulle genoptages :-)

snakkemunn sa...

Ser ut som om dere har hatt en fin tur. Deilig å være vekke fra huslige sysler for en langhelg. :))

MineBlom sa...

Åååååå....nå er det så lenge siden jeg har vært innom deg. Jeg mistet deg, men såååå fant jeg deg igjen ved å gå tilbake i kommentarene som du har lagt igjen ;O)))
Det var bra at du ghar lagt igjen noen spor ;O)))
Det ser ut som dere har hatt en strålende tur. Du skriver så morsomt og. Det siste med "Mat og Kos, Mat og Kos" den evige runddansen...ja det tror jeg de fleste kjenner seg igjen på *blæ* *smiler*

Du har laget og gjort så mye fint...jeg har sett nedover i bloggen din. Du er jo som jeg hvet men jeg sier det igjen, høyt, så utroilig flink!!!!
Jeg lager litt.... men ikke så mye som deg. Det går for tiden i mye mat.. I morgen er dagen satt av til KLING!!!!! Stikke innom bloggen min å se!! ;O)))
Ha en fin Uke!!
Varme hilsner fra Birgitte
Nå har jeg lagt deg til min bloggliste, så nå finner jeg deg igjen ;O)

Ruth sa...

Så deilig da - med en tur. Vet du, jeg har ikke vært på Kielferja siden attenhundreogdentid da jeg og en haug med jenter dro dit på klassetur. Den turen var skikkelig heftig altså. ;) Vi havnet bl.a. på en bar et sted som viste seg å være en pornofilmbule. Ragnhild sto på stolen og skrek at "Jeg skjønner ingen ting av denne filmen, de stønner på tysk" Akk ja.

Rubia sa...

Synes turene med de båtene alltid er koselige. God mat og drikke og man er lenge nok ombord til å slappe av og nyte livet litt.