Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enkleonsdag 27. juli 2011

Oslo i blomsterhavet

I dag har familien vært i Oslo og sett ødeleggelsene og alle blomstene der
Det er helt uvirkelig, og det var en egen stemning der. Og flott at så mange engasjerer seg.
Overalt i byen var det blomster
Men mest var det foran Domkirken. Det er et hav der, med blomster, lys, brev, bamser og gjenstander. Så mye er det at veien er stengt, og det er gjerdet inn. Men vakter hjelper til, slik at de som vil legge ned noe, får hjelp til det.
En journalist fra DR (Danmarks Radio) hadde et innlegg like ved siden av oss. Og når jeg hører på nyhetene, forteller de at det har vært en minnegudstjeneste i Vår Frues Kirke i København, med Dronningen og Statsministeren der. Takk Danmark, for at dere også er med oss i hjertet.
Utenfor VG-passasjen. Glasskår overalt
Regjeringskvartalet
The fountain of Love.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, der blev holdt minde Gudstjeneste i Vor Frue Kirke, det er nødvendigt at reflektere i disse dage.
(py mit sjal trækker tænder ud, havde strikket forkert og måtte pille op)

Megan sa...

Rørende billeder. Som Anne skriver, har i dag været officiel mindedag for Norge her i DK og der blev holdt Mindegudstjeneste i Københavns Domkirke

Vi tænker på jer og er med jer i sorgen. Sammen går vi videre for friheden, demokratiet og kærligheden. Knus.

Fríða sa...

knus til jer allesammen derovre, heroppe er vi også med jer og har holdt mindegudstjenester, bl.a. i domkirken med presidenten og regeringen.
kh.fra Island
Frida

Sisselshverdag sa...

Helt sikkert en rar opplevelse, det er det samme de sier andre jeg har snakka med som har vært der.

Ha en fin ukeslutt :D

Rubia sa...

Det må være spesielt å ha opplevd stemningen.

Marianne sa...

Jeg kan forestille mig stemningen der må være i Oslo - det er endnu ikke til at forstå omfanget. Jeg bor jo tæt ved den norske kirke og her lægger folk også blomster og ved den norske ambassade er der et kæmpe blomsterhav. (mit sjal trækker også tænder, jeg havde også strikket forkert og måtte pille op!!!!)

Bobbelur sa...

Vi dro dit på tirsdag. En sterk opplevelse - tårene og gråten presset på ved flere anledninger. Og den mengden blomster - ikke bare ved Domkirken men overalt - er umulig å skjønne ved å se på bilder. Det må rett og slett oppleves. Som stripen med blomster midt i veien opp mot Slottsplassen. Veggen av blomster ved sperringene. Og ikke minst at det er lagt blomster ved monumentet "Aldri mer Hiroshima".