Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enklefredag 31. desember 2010

Et godt nytt år!

Hei alle sammen! Her er jeg tilbake igjen, i ny leilighet!


2 dager etter siste innlegg, flyttet vi. Det fikk bære eller briste, for inn før jul skulle vi! Og det gikk veldig greit. Jeg fant alle sjalene mine igjen også, men det stopper ikke tanken om å strikke meg fler...... Man får jo aldri nok sjal.

Da vi var vel "inne" var vi uten nett, dessuten var det mye jobbing, så det var like greit. Men jeg har savnet dere her inne, og sikkert gått glipp av mye spennende. Så nå skal jeg oppdatere meg og ta runden. Håper dere ikke har glemt meg helt siden sist.........

Håper alle har hatt en fin julefeiring, og fått det de har ønsket seg. Det fikk jeg, nemlig en egen leilighet for hele familien. Jeg lover bilder herfra ganske snart.

Så vil jeg bare ønske dere alle et riktig godt nytt år!
Stoooor klem fra meg!

søndag 12. desember 2010

Drøbak-tur

I dag har jeg vært i julebyen Drøbak, sammen med flere andre bloggere. Dette er en tradisjon, som vi startet med for et år siden. Det er vel lov å kalle det en tradisjon når vi har gjort det to ganger?
Vi trasket rundt i de koselige gatene i Drøbak, og besøkte gallerier, brukthandlere og andre koselige butikker. Jeg tror de fleste av oss endte opp med noen bæreposer.........enten julegaver, eller så var vi lure nok til å kjøpe noe til oss selv.

Før byturen ble det spist god mat, som alle hadde bragt med seg. Og vi var selvfølgelig hjemme hos Ragnhild, i det spennende huset der hun bor.  Der hadde hun dekt bordet, og det var fullt av god mat

De andre som var der var Ninne, Lena, Farmor, og to jeg ikke hadde møtt før, men som jeg ligsom følte jeg kjente alikevel, nemlig Nena og Marihøna. Men tenk, jeg hadde glemt å ta med meg strikketøyet mitt!!! Da de andre strikket, fikk jeg skravlet litt ekstra, og det var helt greit for meg!

I Galleriene var det litt av hvert , både se og kjøpe. Er ikke disse luringene skjønne?
Og disse glade snuppene her, da?

 Så mye bilder rakk jeg simpelthen ikke ta........... Jeg håper å se noen hos dere andre, for jeg fikk faktisk ikke tatt så mange bilder.

Takk for en kjempehyggelig søndag, sammen med dere. Jeg gleder meg allerede til neste år!

 Og bare så dere vet det, så hadde vi ikke flyttet enda. Men gudene vet hvor alle sjalene mine hadde tatt veien................

fredag 10. desember 2010

Varme føtter til jul

De har spådd en kald vinter, og da er det viktig å holde på varmen; også innendørs. Det første jeg tar på, og det siste jeg tar av føttene hver dag, er tøflene mine. De ser litt sørgelige ut for tiden, siden jeg har slitt hull på dem inni, men er like hele pga skinnsålen jeg sydde på. Men jeg må definitivt ha meg et par nye etter jul.

Nå er det andre som skal få tøfler først
To par herretøfler, det ene paret har fått påsydde skinnsåler.De kom på for etpar timer siden, samtidig med morgenkaffen. Må utnytte hver ledige stund, vet du.

Men det gjorde ikke godt for de stakkars fingrene mine. Etter noen ukers oppussing, er de tørre, ru, såre og fulle av dype sprekker. Å sy på skinnsåler i tovet materiale, er heller ikke bra for fingrene mine.

Ikke hjalp det at nabokatta plutselig satt i armen min i går morres. Vræææææl!!!!!! Den satt og mjauet og så på meg, og jeg måtte bort for å kose litt. Og der satt den!Rett i armen og både klorte og beit! Jeg måtte riste den av med den samme armen, for i den andre holdt jeg en tung ramme. Da jeg tok av meg votten, var det fullt av blod!

Takke meg til min egen katt som er verdens snilleste, og ikke lunefull i det hele tatt!
Og så var det fredag igjen. Den beste dagen i uka, spør du meg. I dag har jeg fri, men du vet vel hvor jeg skal tilbringe dagen hen?
                                            GOD HELG!

torsdag 9. desember 2010

Jeg syr før jul

Jada, Marianne, jeg rekker å sy innimellom oppussing og jobb. Det er visst bare å ta seg tid til det, har jeg funnet ut.  Men det har desverre ikke noe med julen å gjøre, kun leiligheten.

Når du skal til meg, blir du møtt med Marimekko på døra i gangen
Denne døra var grå, og jeg har malt den SORT. Den har et stort glassfelt midt på, og der fant jeg ut at jeg måtte ha en Marimekko-gardin. Den har jeg sydd dobbelt, så blomstene er like klare på begge sider. Her står jeg inni stua og tar bilde.

Mens jeg var igang med symaskinen, ble det puter på Snuppas rom også. Stoffet har jeg kjøpt for en stund siden, og det er et helt nytt stoff fra Marimekko (fargesammensetningene)

De blir rålekre på Snuppas nye rom, som er Blått! Nå fikk hun velge farge selv, og det ble selvfølgelig BLÅTT! Nå gleder hun seg bare til å flytte inn.

Så må jeg vise dere BEST-LITE lampa mi. Jeg har to, men denne tar kaka, altså. Vi har hatt den i 1.5 år, men har ikke fått hengt den opp. Har vel kun ventet på den riktige anledningen......... Hold deg fast, for denne er STOOOOOR!!!

Mulig jeg kan bruke den som vaskebøtte? Eller hårtørker? Men så er den kul også, ikke sant? Den andre BEST-LITE lampa mi er en vegglampe, og litt mer normal i størrelsen....(og jeg ønsker meg en til....)

Mens vi er inne på lamper, så har jeg valgt spisestue-lampe på soverummet vårt. Den passet så fint der, synes jeg

Skjermene er i samme farge som gardinene. For jeg tenkte å ha "myke" naturfarger på soverummet vårt.

Da vi dro hjem igjen, ved 22 tiden i går kveld, var det -11 grader, og alle trærne hadde frostroser på seg. Der vi skal bo nå, er det masse flotte trær, og fra stua mi får jeg utsikt til noen herlige bjørketrær. Her står jeg på parkeringsplassen og tar bildet

Og bare for å si det: jeg får masse energi av å gjøre mye, bare det er lystbetont.
Når vi skal flytte? Vi planlegger å flytte til neste uke. Ønsk oss lykke til!
Ha en herlig dag i kulda der ute!!!

mandag 6. desember 2010

Fra kjøkken til seng

I helgen gjorde jeg mine kjøkkengardiner om til putevar. Lett som bare det!
Ble ikke det koselig da? Nå sover jeg godt om natta med nye, blomstrende putevar.

I kveld skal jeg trylle med blomster igjen, men jeg mangler tråd. Og det har vi på jobben.
Jeg skal selvfølgelig ha litt Marimekko i den nye leiligheten.Hvor langt vi har kommet? Det hjelper seg, men duverden hvor lang tid de små detaljene tar!!! Å male vinduskarmer og listverk........åååååå, så kjedelig. Men det MÅ tas! Det blir jo så bra til slutt!

torsdag 2. desember 2010

Paddehatter

Paddehatter, muffins og kule luer.............
To herreluer er ferdige. MEN de ser mistenkelig kjerringaktig ut! Kanskje de blir kule når de kommer på?
Varme er de ivertfall, hi hi
Og i denne kulda som er nå, er det vel det samme man har på, bare det er varmt? Jeg vil heller ha konfort enn estetikk. Derfor er jeg vel ikke alltid så nøye med hva jeg går med.

En annen julegave, er dette settet her

Jeg har ikke festet tråder på det, og jeg skal kanskje gjøre litt mer på det før jeg erklærer det ferdig.Muligens filte litt og sy på perler.

Dette er ullstoff som er mykt og godt. Kjøpte 20 cm (bredde på 1.50) Da holdt det til et skjerf og et par pulser. Så sydde jeg en fin kant rundt alle delene med Tynn Alpakka, og heklet i det etterpå. Det var et koselig arbeid å drive med.

I leiligheten er det pussing av gulv for tiden. Jeg skal jobbe langdag på jobb, så det er mannen som må gjøre det. Jeg hater jo å tørke støv, så det er greit for meg, he he.

Fremdeles kaldt hos deg også? Da er det bare å tulle seg inn med varm ull! Og litt varm kakao "on the side", er heller ikke å forakte! Ha en frisk dag!