Kunsten å være lykkelig, består i at man gjør sine gleder enklemandag 29. november 2010

Strikkede gaver

For meg ,er hjemmelagede gaver det som er EKTE gaver. Gavekort kommer langt ned på lista........ Forstår at mange tyr til gavekort når den man skal gi til har ALT, men alikevel er det ikke gaver med meninng.
Hvorfor ikke gi en kurv full av mat eller såpeprodukter, hjemmebakst eller lys og servietter?

Jeg har tidligere laget hjemmelaget pålegg eller bakt en kake, som jeg har gitt bort i julegave.
I år, som i fjor, og årene før der, er det hjemmestrikka gaver som kommer herfra. Jeg har en liten bunke nå
Kan ikke vise alt, siden det snoker noen rundt her inne......... Noen av gavene er ikke helt ferdige, men det kommer!
Med oppussingen går det fremover. Men jeg har ingen bilder å vise. Det vil bli for kjedelig å vise kun hvite vegger. Jeg planlegger heller å vise før og etter bilder.
Men "fargene" blir i hvitt og sort i hele leiligheten, med varme innslag av farger i møbler og tilbehør.

For noen uker siden ble jeg ferdig med en genser til Sønnen. Men det har ikke vært mulig å få tatt noen bilder med den på. Her kommer den uten modell inni
En helt vanlig sort genser, men duverden hvor god og varm den er.......og lett!!! Tipper den veier rundt 350 gram.
Den er strikket på pinne 6, med 2-tråds Lamull fra Nøstebarn og 1 tråds geitegarn. Strikket nedenifra og opp, med raglanfelling.

Jeg har testet den i kulda, og den varmer godt. Deilig med så lette plagg, som gir god varme.

Ha en fin uke. Denne uka blir det lagt gulv.............det nermer seg innflytting!
Hade sålenge!

fredag 26. november 2010

Under oppussing!

Hei venner!
Nå er det lenge siden jeg var her........men vi driver med oppussing av den nye leiligheten for tiden, derfor må jeg prioritere tiden min. Men nå var det jaggu på tide med litt blogging, synes jeg!

I forrige uke bakte jeg en pepperkakedeig, men den står der enda, ubrukt.......Tenkte jeg skulle være "tidlig ute", he he he.....
Og så strikker jeg i hver ledige stund, på julegaver, selvfølgelig!!!! Har laget endel, men viser det ikke, siden jeg har noen som snoker rundt i bloggen min.... ;)

Og så heier jeg på alle dere flinke der ute, som lager julegaver, og som er med på julegave-alongen!! hepp, hepp. Jeg selv har ikke vært flink til å følge den opp, og gjør som om jeg ikke aner den eksisterer......unnskylder meg med at i den nye bloggen min er det ingen Julegave-along....kremt!

Vil du ha en liten sniktitt i leiligheten? Her kommer den
Dette er oppe i 2 etg......ikke mye spennende, sier du. Men det kommer, jeg lover!

Vi maler hvitt i alle rom, 2-3 strøk, pluss maler alle tak, listverk, you name it. Litt av en jobb, men jeg elsker det!! Vi planlegger å flytte inn om 2-3 uker. Jadda, like før jul, når man har mer enn nok å gjøre. Men så ble det slik, og det er helt greit, det.

På søndag var Snuppa med på et sprangstevne her i nærheten. Det var kaldt, men kjempegøy!!! Hun fikk rosetter og vant gavekort. Hun endte på 6 plass av 44 startende, så hun var superfornøyd.

For henne er mottoet HEST ER BEST!

Ønsker dere alle en riktig fin helg! (jeg vinker med malerkosten!)

torsdag 18. november 2010

Stripe på stripe

Stripe på stripe på stripe.........faktisk kan striper varme kalde fingre. Ivertfall disse her
Laaaange og gode er de, og veier nesten ingenting. De er strikket i Shetlandsull på pinne nr 3.
Så du det var to venstre-pulser? Ikke jeg heller, hi hi...... Her strikker man bare ivei, og tenker ikke på å speilvende den ene. Men jeg bare vrir de på plass, og dermed har jeg en til hver hånd.

E g e n t l i g skulle de ha sett annerledes ut, uten striper i det hele tatt, men med heklede sirkler. Men så er jeg ikke så glad, alltid, å følge oppskriften, og denne gangen kjørte jeg altså helt ut av veien med oppskriften.

Oppskriften er egentlig Tante Lilla`s Halvhandsker fra Strikkedesigner Marianne Østergaard. 
Jeg fikk nemlig et strikkekit av Marianne da hun var her sist. Dessuten har jeg et annet strikkekit liggende også, fra samme designer. Får se om jeg klarer å følge oppskriften neste gang.


Da jeg begynte på den og så over fargene som var i garnet, dukket en jakke-modell fra OLEANA opp i hukommelsen. En av de nye jakkene, som er en sid jakke, har slike striper på ermene. Så jeg har egentlig døpt disse pulsene for Oleana-pulser istedet.

Her ser du den originale modellen

For å nevne det, så er dette vinterens bestselger fra Oleana. Vi klarer ikke å skaffe nok jakker i butikken før jul. Så om du kommer over en slik, er det bare å løpe og kjøpe!!!!

søndag 14. november 2010

Kos i helgen

Selv om jeg jobbet i helgen, har jeg kost meg masse. En deilig og mørk rødvin til følge
Jeg liker dem best helt mørke, litt tunge, men fruktige. Vil jeg drikke saft, er det bare å drikke saft, ikke sant? For meg er det innholdet som teller og ikke volumet.

Og selvfølgelig en masse lys tent i alle de mørke krokene

....Og strikketøyet har heller ikke fått være i fred.

Hvordan har helgen DIN vært?

fredag 12. november 2010

Halsvarmer "2"

Her i huset er vi noen frysekråker...utenom Mannen, da. Han kan gå i en T-shirt på vinteren og synes det er behagelig!
Den siste uka har jeg sovet med tynn ullgenser, sjal i geitegarn eller et digert Røros-teppe over meg. Jeg kan altså ikke finne pysjen min, siden jeg har altfor mange plagg i skapet, uff!

Da jeg lot Sønnen prøve halsen jeg hadde strikket, ville han gjerne ha en, men den måtte selvfølgelig være sort! Han er nemlig litt "Rocka" og da er det SORT som gjelder!

jeg satte igang med en hals til, i PUNO, men den finnes ikke i sort, men i koksgrå. Jeg lot som om den var sort, og han merket det visst ikke, for halsen har sittet på siden
Og JA, vi er en hårete familie......alle utenom Mannen.

Og gjett hvilken dag det er i dag? Det er "Fredda`n"den beste dagen i uka.

Ha en Super helg, og så skal jeg prøve å holde meg våken under hele detektimen, så jeg tilslutt får vite hvem morderen er....... Jeg sovner alltid før.......zzzzzzzz

torsdag 11. november 2010

Favorittplassen

Har du en favorittplass i hjemmet ditt?
Før i tiden, da det var "Finstue" og hverdagsstue, var det mange som oppholdt seg mest på kjøkkenet. Kom naboen innom, var det på kjøkkenet de hygget seg med kaffen. Men så holdt kanskje "husmoren" på med huslige sysler, som sylting, steking ol, og da var det der de oppholdt seg mest.

Skal jeg riktig hygge meg, sitter jeg i BIBLIOTEK-hjørnet mitt. Jeg sier MITT, fordi det er jeg som trives best der. Ja, bare se hvor hyggelig jeg har det der da...
Godstolen min, det her. Med plass til føttene og et varmt pledd i en armlengdes avstand(som fremdeles ikke er heeelt ferdig enda, MEN i bruk!) Det koselige lille bordet, som jeg har kaffekoppen på, og et lys som lager stemning.

Her er det en salig blanding av orden, og litt kreativt rot. For når det er fullt, trykker vi bare neste bok inn der vi får plass til den.

I bokhylla mi (fremdeles MIN, altså.... ;) ) har jeg like mye "fagbøker" som romaner. Der er alle håndarbeidsbøkene mine, kunstbøker, astrologi-bøker, mat-og bakebøker, reisehåndbøker, div leksikon, permer med interiørmagasiner, og tykke fotobøker. Jeg var en kløpper i å ha orden i alle fotografier vi tok. Nå som alt skjer på pc og nett, vet jeg ikke lenger.......
Her kan jeg sitte med strikketøyet mitt, og bare snu meg rundt i stolen, og bla opp i en bok, om jeg vil bli inspirert til noe nytt.
Om morgenen er det godt å sitte og slumre med kaffekoppen og avisa.
Noen ganger har jeg tilogmed tatt meg en dupp (zzzzzzz....) i stolen. herlig!!!

Har DU et sånnt sted?

Her har det visst skjedd noe med bildet igjen........får du et bilde som tar HELE siden her, er det altså ikke min skyld, men bloggen som er i fri utfoldelse. SORRY!

tirsdag 9. november 2010

Moebious

En ny hals er ferdig. Jeg har visst turbo på pinnene om dagen. Dette er en MOEBIOUS, en slags tubehals, hvor den er vridd en gang før den monteres sammen i endene.
Snuppa rakk å være modell, før hun dro til skolen. Men hun er litt sur her, fordi hun mener en hals skal gå to ganger rundt halsen, slik:
......men da må du strikke den dobbelt så lang, mamma! sier hun. Hun vet hva hun vil, Snuppa mi.

Ivertfall, det er brukt garn fra "lageret", og jeg er igang med enda en.
Garnet er fra Spania(Barcelona), av alle ting, og på banderolen står det KATIA Azteca. Det er i 50% ull og 50% acryl, og det er veldig mykt, og i fine fargeskifter.

Dette er min egen oppskrift:
OPPSKRIFT
Legg opp 35 masker. Jeg har brukt pinne nr 10. Det strikkes riller frem og tilbake.
Etter 3 riller, gjør du såher:  1 rett, *et kast og to sammen*, repeter fra * til*, og avslutt med å strikke de to siste maskene sammen.
Slik gjør du etter hver gang du har strikket 3 riller.

Strikk så lang du vil ha den. Legg den utover og vri den ene enden en halv gang rundt, før du syr begge endene sammen. Jeg har heklet endene sammen, fordi jeg foretrekker det best.

Bruk gjerne et tykt garn eller dobbelt garn for å få den tykke og luftige følelsen.

Så ble det bakt igjen i går
3 fulle brett med SKILLINGSBOLLER. Dårlig kvalitet på bildet, men det var sent på kvelden da det ble tatt!
Å bake for meg er like avslappende som å strikke. Mye bedre enn valium, he he..... Jeg liker best naturmedisin, så her gjøres alt på den naturlige måten.

Så flott at jeg inspirerer noen til å bake. Det gleder ikke bare deg selv, men mange andre. Familien min er veldig fornøyd, og jeg liker å gi bort til venner og naboer som kommer forbi. Å glede andre er hyggelig!

Hva som skjedde med bildet av pus i går, aner jeg ikke. Hos meg stod det et lite kryss, men da jeg postet innlegget, var pus over hele bloggen. Men så fikk hun endelig eksponert seg litt hun også, da.

Ha en deilig dag!

mandag 8. november 2010

Heite labber

Pulsvarmere er noe jeg har blitt avhengig av. Det brukes hver dag. Noen er tynne, til innebruk; og noen er tykke til mer utebruk.
Denne gangen har jeg strikket noen for utebruk, for de er tykke og varme
Det gikk et nøste PUNO til disse, strikket på pinne nr 5. Jeg strikker litt løst, så jeg går alltid ned i pinnestrs, ivertfall på tykkt garn.
Man kan kanskje tro at man strikker fastere på tykt garn, men det er noe med pinnestørrelsen som gjør at det blir løst. Grepet blir muligens noe annet på tykke pinner enn tynne......?

Rundt kantene heklet jeg en fastmaskekant øverst, mens på den nedre kanten ble det litt "blonder".

Dette er et greit kosestrikketøy, og supert som en julegave. Og har du et nøste PUNO liggende, er det bare å legge opp masker med èn gang! :)

Bakgrunnen til bildet er LEVENDE, og veldig flott. Det er nemlig PUS som er bakgrunnsmodell denne gangen

Er du heldig og ser bildet? Hos meg står det bare et kryss, Ja ja....

søndag 7. november 2010

Med snurr på snabben

Jeg tillater meg å være litt løsluppen i uttalelsen i dag. Men det er bare noe så enkelt som innbakte pølser
Disse har jeg bakt siden ungene var små. De bare elsker dem! Jeg fryser dem bare ned, så tines de på et blunk. Enten i ovnen eller av seg selv, og de er kjempegreie som turmat.

OPPSKRIFTEN er så enkel som bare det. En pakke pølser, og en hvetedeig. Trill boller til en lang pølse, snurr den rundt wieneren, og hev godt. Stekes i ca 15-20 min på 225-250 grader.

Det ble litt deig til overs, og da bakte jeg rundstykker. Jeg lager alltid stor deig, slik at noe kan fryses til senere. Det blir uansett like mye jobb og rot, om den er stor eller liten.

Om jeg elsker MARIMEKKO serviset mitt? Gjett om!!!

Halsvarmer

Nå somm vinteren nermer seg, er det på tide å investere på noe varmt rundt halsen, iallefall om man skal ut. Min innendørs halsvarmer er et glass Hennesy Cognac, men det er til innvortes bruk ;)
Her er den til utvortes bruk.....
Mannen stiller opp som modell, tusen takk til ham.
Jeg har brukt et nøste PUNO fra Rauma (Baby Alpakka, ekstra fin Merino, og litt polyamid) og da kan du bare inbille deg hvor varm og myk denne halsen er.

OPPSKRIFT
Pinne nr 5, 50 g PUNO
Legg opp 72 masker, og strikk vrangbord 2 rett, 2 vrang på en 40 cm rundpinne, helt til garnet tar slutt.
Spar litt garn til avfellingen, der det felles løst av i vrangbord-strikk.

Enklere kan man vel ikke få det?
Denne halsen passer til alle, men er en flott "Herre-gave", synes jeg.

I dag brukes dagen til husvask mens jeg har en deig som hever. Å bake på en søndag er supert!
Ha en herlig søndag, du også!

fredag 5. november 2010

Husdyr og hagedyr

Som jeg fortalte i går, hadde vi et hyggelig besøk i hagen vår i går. Fra her jeg sitter ved PC`n, ser jeg rett ut i hagen. Og i går så jeg plutselig dette
Man legger først merke til den hvite stjerten. Beklager billedkvaliteten, men kameraet er ikke av de beste, og det er tatt igjennom vinduet. Jeg måtte hente husdyret for at hun også fikk se

Samtidig får du se min fine utsikt. man trenger ikke TV når man har slik utsikt........

Rådyret forsvant ned til neste hage, og der ventet 2 andre. De går alltid i flokk, så om et rådyr krysser veien, så stopp, for det kommer alltid fler.

En gang måtte jeg tilkalle viltnemda. En rådyrbukk hadde hoppet over gjerdet til naboen, og hengt fast benet sitt. Til slutt var det brukket, da den strevde  med å komme seg løs. Det var bare en ting å gjøre, da......uff, så leit det var.

Strikketøyet mitt som ble solgt, var en "modell" på en hals, som er så IN for tiden. Det var kun for å inspirere andre. La meg legge til at kunden trengte garnet, siden det var tomt i hylla, så det ble nok rukket opp igjen. Men det er en morsom historie, ikke sant?

Siden det atter er blitt fredag, vil jeg ønske alle en god helg!

torsdag 4. november 2010

Engler daler ned i sky....

Jeg har heklet et Englemaskesjal igjen. Jeg blir visst aldri lei av det. Resultatatet blir alltid så nydelig!
Jeg har brukt PLUMET og nål nr 6. Og dette sjalet veier nok rundt en 10 - 12 gram. Det er "himmelsk" å ha rundt halsen.

Nå sitter jeg og pus og ser på 3 rådyr rett ut vinduet her. Det er et rådyrtråkk i hagen vår. Jeg har tatt bilde av det ene, som gresset og koste seg ved trampolina vår. Jeg har tatt bilder....de kommer...

I helgen var snuppa på sprangtrening. Om etpar uker er det stevne, som hun skal være med på.
Her er hun med favoritten sin, StarflightEllers venter jeg på garn, til det sorte prosjektet mitt, som er ganske "heavy". Og Marianne, det er altså IKKE sokker jeg strikker på. Hvordan kan du tro noe sånnt? ;) hi hi

I mellomtiden har jeg startet på noe med tykke pinner og veeeeldig tynt garn. Garnet er nydelig, men det er nesten umulig å strikke med på de pinnene jeg har nå...... Tror jeg må kjøpe inn noen tykke Knit Picks i tre, der spissen er perfekt til tynt garn.

På lørdag hadde de andre solgt et strikketøy jeg hadde liggende på utstilling i vinduet. Nå kan man altså få kjøpt ferdig påbegynt strikketøy. På HUSFLIDEN selvføgelig ;)

Ha en fin dag!